Alerta per neu en cotes baixes, al Maresme, aquest dimarts

 

Alerta per neu en cotes baixes, aquest dimarts entre les 8 del matí i les 5 de la tarda, al Maresme. Meteomar ha informat que al fred, que continuaran els propers dies, s’hi afegirà la molt probable precipitació (>90%) de cara a aquest dimarts. La cota de neu oscil·larà entre els 200 i els 300 metres però en moments de ruixat es pot veure nevar fins a cota 0. La precipitació no ha de ser molt abundant però fàcilment es poden acumular al voltant de 5 centímetres de neu. Precaució als accessos a les urbanitzacions més elevades.

La predicció del temps és la següent:

Aquesta tarda començarà amb el cel molt ennuvolat però s’obriran clarianes que es tornaran a tapar a mitja tarda. No s’esperen precipitacions. Vents fluixos, força 0 a 3, de component variable, entre el sud-est i el nord-oest. Mar en estat de marejol a tota la costa de la comarca. Les temperatures màximes baixaran i aniran dels 5 als 10 graus.

Dimarts tindrem un canvi de temps. El cel estarà ennuvolat a tota la comarca des de primeres hores del matí. S’esperen precipitacions febles i poc abundants, que serà més probable a partir de mig matí amb una cota de neu que anirà fluctuant entre els 200 i els 300 metres. Vent fluix, força 1 a 3, de component nord i nord-oest al matí i lleugerament moderat, força 2 a 4, més variable a la tarda de component sud-est a nord-oest. Mar en estat de maror amb mar de fons. Les temperatures mínimes pujaran i aniran dels 5 als -1 graus mentre que les màximes baixaran i oscil·laran entre els 2 i els 8 graus.

Dimecres tindrem un dia amb nuvolositat variable formada per núvols alts i mitjans que a estones podran arribar a tapar el cel. No s’esperen precipitacions. Vents lleugerament moderats, força 2 a 4, de component nord, tant al matí com a la tarda. Mar en estat de maror amb mar de fons. Les temperatures pujaran, amb mínimes que aniran dels 2 als 8 graus i màximes que oscil·laran entre els 10 i els 14 graus.

Consulta aquí els consells davant de situacions de nevades