Albert Pla (ERC): “La pacificació de la N-II significarà que deixi de ser una via ràpida, transformant radicalment el dia a dia de molts municipis”

Qüestions cent per cent vilassarenques. Pacificació de l’N-II al Baix Maresme, sortides futures de trànsit a la C-32 i la pressió del canvi climàtic sobre el Passeig Marítim de Vilassar de Mar. Aquestes són les preguntes que, des d’aquesta casa, hem fet arribar a totes les persones cap de llista de les diferents formacions polítiques que es presenten a les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest diumenge. Segons els serveis jurídics del nostre consistori, consultats per aquesta casa, les diferents formacions tindran el seu dret a escollir, segons la seva disponibilitat interna, la persona portaveu que triïn, sempre dins de la seva llista electoral. Hem continuat  aquesta ronda d’entrevistes amb Albert Pla, número 25 de la candidatura d’ERC, que encapçala Pere Aragonès, i alcalde de Sant Cebrià de Vallalta.

A Pla li hem adreçat el nostre qüestionari: pacificació de l’ N-II al Baix Maresme, sortides futures de trànsit a la C-32 i la pressió del canvi climàtic sobre el Passeig Marítim de Vilassar de Mar.

Pla ha respost sobre què pensen fer, en cas de ser escollits, de cara a la propera pacificació de l’N-II, al seu pas pel Baix Maresme.  Ha argumentat que l’N-II ha de deixar de ser una via ràpida,  transformant radicalment el dia a dia de molts municipis i aconseguint una via cívica i oberta al mar que els maresmencs puguin gaudir de valent . Ha afegit que la pacificació de l’N-II anirà acompanyada de nous enllaços a la C-32 i un reforç del transport públic. També explica que s’està treballant per ampliar el camí del Crist per tal que hi circulin els tràilers del Mercat de Flor.

Ben aviat, diu Pla, se signarà el conveni per poder disposar dels 384 milions d’euros fruit de l’acord entre Estat i Generalitat per pacificar l’ N-II. Ha explicat que, paral·lelament, el Departament de Territori de la Generalitat ja està treballant amb tots els ajuntaments per acordar la pacificació de l’N-II i els trams per on passaran aquests nous enllaços a la C-32. Ha explicat que, un cop estiguin tancats tots aquests projectes, via licitació pública, s’iniciaran els treballs, i la prioritat és començar pel Baix Maresme. Ha afegit que en alguns dels municipis, els traçats ja estan pactats, i també tancats definitivament

I, finalment, no hem  deixat passar l’oportunitat de preguntar a Pla sobre una qüestió que preocupa, i molt, també, a vilassarencs i vilassarenques. Els efectes del canvi climàtic que deixen el nostre passeig Marítim com el que més risc d’esfondrament presenta de tota la costa central catalana. D’entrada, ens avança que s’està treballant ja en una possible proposta, diu, per construir un nou espigó a Vilassar de Mar, per protegir i preservar la platja i ha recordat que s’està treballant per fer realitat la connexió del nostre passeig marítim amb el de Premià de Mar, una reivindicació històrica.

Des d’aquesta casa, des de Vilassar Ràdio volem agrair la feina feta des dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i, en aquest cas, també, de la feina feta des de la secció local d’ERC.