“Al dellà de l’enlloc” de Mònica Miró es presenta a la Biblioteca el 21 de maig

Divendres 21 de maig a les 6 de la tarda tindrà lloc al jardí de la Biblioteca Ernest Lluch la presentació del llibre “Al dellà de l’enlloc” de Mònica Miró Vinaixa, editat per Trípode.

L’obra es va començar a gestar el 2017, però la major part dels poemes són de 2020.  Neix de la idea del conreu del cos com a terreny propi, és un homenatge a la terra, a les seves arrels pageses.

El pas del temps i la nostàlgia per les vivències viscudes són els eixos principals de l’obra, que s’estructura en diverses parts:  feines del camp, bellesa i univers sensorial,  els records com a aixopluc, i la paraula com a darrera casa i com a refugi quan res ens serveix.

Durant l’acte intervindran tant l’autora, Mònica Miró, com la rapsoda Regina de Andrés, que presentarà el llibre. Es recitarà una selecció de poemes de l’obra.

De Andrés  ha explicat que és una gran admiradora de l’obra de Miró. Ha explicat que llegir els seus poemes li dona una gran pau interior i ha subratllat que els seus preferits d’aquest llibre són els que formen part de”Aorist imperfect”.   

Mònica Miró ens ha desvetllat el perquè del títol de l’obra  “ Al dellà de l’enlloc”. Li va agradar molt aquesta expressió, que ve a significar el viatge del buit al buit, i que apareix en una novel·la  de l’escriptora valenciana Encarna Sant Celoni.

“Al dellà de l’enlloc” de Mònica Miró, ha estat editat en aquest 2021

Miró ha estat en altres dues ocasions a la Biblioteca Ernest Lluch presentant els seus llbres: el  30 de juny de 2017 amb “Perennia”, recull una cinquantena d’epitafis llatins versificats,  que va veure la llum tant en edició  en català com en edició en  castellà, i el 17 de maig de 2019 amb el poemari “Hybrida”.

Llicenciada en Filologia Clàssica (Llatí), ha impartit cursos d’escriptura creativa i de literatura clàssica a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. És autora de nombrosos estudis sobre llengua i cultura llatines, literatura francesa, antropologia de les religions i llengua i literatura catalanes. Ha conduït l’espai literari “Els ulls de Minerva” a Ràdio 4 (RNE Catalunya). L’aforament és limitat. Per assistir-hi, cal inscriure’s prèviament, telefonant al 687 08 49 14. L’acte està organitzat per Editorial Trípode