Aina Florenza, millor esportista catalana de l’any 2022

La mataronina Aina Florenza Edo, Florenz per als amics i saludats, ha estat proclamada millor esportista catalana de l’any 2022. Davantera del totpoderós Club d’Hoquei de Palau de Plegamans, aquesta jugadora elèctrica, entrena un equip de nens i nenes petits en el Club Hoquei Vilassar de Mar. Treu temps d’on no n’hi ha, ja que també està estudiant per formar-se com a professora de Primària.

Florenza es mostra molt satisfeta pel guardó. Per aquest reconeixement. Humil com és; se n’alegra més pel seu esport, l’hoquei patins, que no pas per ella, perquè s’ha tingut en compte un esport que no és tan mediàtic com el futbol o el bàsquet i ha afegit que és molt positiu que l’hoquei patins vagi creixent.

Tot i haver estat nominada als premis UEFC, no s’imaginava pas ser escollida millor esportista catalana de l’any passat i n’ estan molt contents tant ella com la seva família.

Sempre amb el dorsal 6 a l’esquena, per tradició familiar ja que el seu germà gran també el duia, es defineix a la pista com una davantera a la qual no li agrada perdre. Les seves armes: energia, disciplina i humilitat.

Compagina l’hoquei patins amb els seus estudis de professora de Primària. Organitzada, treu temps per tot: ben aviat li tocarà començar les pràctiques a les escoles. Potser per això ha agafat amb tanta il·lusió les regnes d’un equip mixta de la pedrera del Club Hoquei Vilassar de Mar.

I és que als seus vint anys, Florenza té un palmarès brutal a les seves espatlles, tant defensant la samarreta groga del seu Palau com amb la selecció estatal.Han guanyat tant dos hoqueis-lliga, dues copes d’Europa, una Supercopa i dues vegades campiones de la Copa de la Reina,

Els reptes per aquest 2023; molt fàcils. Somia amb el triplet amb els colors del Palau i guanyar l’Europeu que s‘ha de celebrar aquest mes de juliol amb la selecció estatal

Està encantada de la vida de formar part de les files del Palau. Un club que està, darrerament, fent molt i molt bé les coses i que s’ha convertit en un referent europeu d’aquest esport. L’objectiu és continuar fent una bona temporada.

Admet estar aclaparada pel munt d’entrevistes que està concedint aquests dies. Ho fa encantada perquè li permet obrir una finestra per donar a conèixer l’hoquei patins; aquest esport que tant estima i que tants èxits li brinda. Sacrifici i dedicació, a banda.