Aina Florenza, campiona d’Europa d’Hoquei Patins

Vam començar l’any felicitant l’Aina Florenza per haver estat distingida com a millor esportista catalana de 2022. Acabem el 2023, també, fent costat a la jugadora mataronina que acaba de proclamar-se, aquest cap de setmana i a Olot, campiona d’Europa d’Hoquei Patins. La selecció espanyola, amb vuit catalanes, es va desfer de Portugal a la final per un contundent 4-0, aquest passat diumenge.Ho feien per setena vegada consecutiva i, per primer cop, jugant a casa, a Olot.


Amb el campionat d’Europa a la butxaca, es va desfermar l’alegria al vestidor. Hi havia jugadores que havien guanyat abans alguna copa, altres no. Guanyar la copa va ser una fita molt positiva.Un títol especial per a la selecció ja que, per primer cop, l’Europeu es feia a Catalunya, a Olot. Per tant, tot el suport de la seva gent.La seva família està molt contenta i van viure la seva victòria in situ i en directe.


Aina Florenza és una gran defensora, al marge de les seves actuacions dins de la pista, de l’esport femení. En el seu cas, l’hoquei.


Florenza era escollida millor esportista catalana de 2022 i, ara, per segon cop ,en el seu cas, or europeu a nivell de selecció. Són dos títols molt diferents


A partir d’ara, el seu futur més immediat passa per mirar de guanyar el triplet amb el seu club, el Palau i, a nivell de selecció, a esperar el Mundial del setembre.


La Florenz es va formar al planter del Club Hoquei Mataró. La temporada 2018-19 va fitxar pel totpoderós Palau de Plegamans, amb el qual ha guanyat dues Lligues europees, una Lliga catalana, tres OK Lliga i una Supercopa d’Espanya. A més, ha sigut escollida MVP de l’OK Lliga en dues ocasions (2021, 2022) i màxima golejadora de la competició en tres. Internacional amb la selecció espanyola d’hoquei sobre patins, es proclamà campiona del món als Jocs Mundials de Patinatge de 2019 i campiona d’Europa en dues ocasions (2021, 2023).


Entre d’altres reconeixements, va ser escollida millor esportista de Mataró del 2019 a la 65a Nit de l’Esport. També va ser doble a la sèrie de TV3 “Les de l’hoquei”. En el marc de la 26a Festa de l’Esport Català que organitzen anualment la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport, el 2022 Aina Florenza va ser escollida com a millor esportista catalana.