Ahir dimecres a la tarda es va presentar el SIAD

Ahir dimecres 13 de desembre a les 6 de la tarda es va presentar el SIAD, el Servei d’informació i atenció a les dones (SIAD) de Vilassar de Mar. L’acte, que es va realitzar a la seu de Serveis Socials al carrer Santa Eulàlia, 40, tenia per finalitat explicar els objectius d’aquest nou servei de titularitat municipal i el seu funcionament. Van intervenir Núria Arasa, regidora de Serveis Socials, Igualtat, Família, Gent Gran i Promoció de la Salut i les tres persones que formen part de l’equip de SIAD, Montse Mola, psicòloga, Montse Pérez, informadora i Jennifer Álvarez, advocada.

El nou servei, que està en funcionament des de fa poques setmanes, garanteix l’accés de totes les dones a la informació, l’orientació i l’assessorament en totes aquelles qüestions que puguin ser del seu interès: àmbit laboral, social, personal, familiar, recursos públics i altres, fent especial atenció a la detecció de la violència masclista.

Arasa ha subratllat que l’entrada en funcionament del SIAD suposarà un avenç en l’aplicació de les polítiques d’igualtat a la nostra població i ha recordat que aquest nou servei implica un treball transversal entre les diferents regidories i també amb les entitats

Fins ara vora d’una quinzena de dones s’han posat en contacte amb SIAD per demanar hora de visita per a atenció psicològica i jurídica. Montse Mola ha explicat que les qüestions que han plantejat les consultes rebudes fins ara han estat per tractar qüestions relacionades amb situacions d’aïllament i violència familiar o dins la parella, manca d’autoestima, dificultat per a prendre decisions, processos de dol, persones que tenen cura d’altres persones o dificultat per establir relacions socials, entre d’altres.
Per contactar amb el SIAD, cal trucar al 93 754 05 00 o enviar un email a siad@vilassardemar.cat