Agustí Martin Mallofré ha estat nomenat Ambaixador Marítim de l’OMI

El capità vilassarenc Agustí Martin Mallofré, degà  de la Facultat de Nàutica de la Universitat Politècnica de Catalunya ha estat nomenat Ambaixador Marítim de l’Organització Marítima Internacional (OMI). Martin s’uneix a uns altres 40 ambaixadors a tot el món. Va ser proposat per a aquest prestigiós càrrec per la Direcció General de la Marina Mercant (Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana). Marti ha manifestat que està molt content pel nomenament i ha confessat que  és un honor que hagin pensat en ell.

Martin ha explicat que un ambaixador Marítim de l’OMI és un portaveu de les professions marítimes. Els ambaixadors comparteixen la seva passió pel món marítim, especialment amb els joves que comencen la seva educació, aprenentatge i trajectòria professional. L’objectiu del programa és arribar a nous públics objectius i inspirar una nova generació d’experts marítims i de gent de mar. El nomenament del capità Agustí Martin i Mallofré proporciona a la Facultat de Nàutica de Barcelona el reconeixement internacional com a centre que promou i exalta els valors d’una carrera marítima.

Es convida als governs membres de l’OMI i a les organitzacions internacionals en estat consultiu o que hagin conclòs un acord de cooperació amb l’OMI a participar en l’esquema seleccionant i identificant Ambaixadors marítims de bona voluntat de l’OMI per promoure les professions marítimes i marineres i conscienciar sobre els beneficis positius d’escollir una carrera al mar o una altra professió marítima.

Els ambaixadors marítims de bona voluntat de l’OMI que comparteixen la seva passió pel món marítim amb altres persones, especialment els joves que comencen la seva formació, aprenentatge i trajectòries professionals.

En arribar, els ambaixadors marítims de bona voluntat de l’OMI poden involucrar-se, inspirar i convidar els joves a considerar les carreres al mar o a la indústria marítima. L’objectiu és arribar a nous públics objectius i inspirar una nova generació d’experts marítims i de gent de mar.

Martin ha explicat que treballarà per la millora de les professions marítimes i marineres  i conscienciarà sobre els beneficis positius d’escollir una carrera al mar o una altra professió marítima i  ha avançat que preparà i consensuarà un pla d’acció, on la sostenibilitat i l’economia blava ocuparan un primer lloc pel que fa a les actuacions a realitzar.

El nomenament del capità Agustí Martin i Mallofré proporciona a la Facultat de Nàutica de Barcelona el reconeixement internacional com a centre que promou i exalta els valors d’una carrera marítima.