Vaga en contra de la política educativa de la Generalitat de Catalunya

Els mestres de les escoles públiques i concertades de Catalunya estan cridats avui a la vaga i a manifestar-se en contra de les polítiques educatives de la Conselleria d’Educació de la Generalitat, sobretot, per la nova llei d’educació de Catalunya que està impulsant. Els sindicats convocants, USTEC-STEs, UGT, CCOO, CGT i ASPEPC-SPS, preveuen que el seguiment de la protesta serà important a gairebé tot els centres de Catalunya. La Generalitat ha decretat serveis mínims a les escoles. Pel que a la nostra població, cal destacar que el seguiment de la vaga està essent desigual a les escoles de la localitat. En números aproximats, mentre que a l’escola Els Alocs gairebé tots els mestres estan fent vaga, a l’escola mancomunada del Pla de l’Avellà la secunden el 83 % dels mestres,  al Vaixell Burriac el 34 % , a l’Escola de Mar el 77 % i al Pérez Sala gairebé tots els mestres. 
Pel que fa als instituts,  al Pere Ribot fan vaga el 65 % dels mestres  i  al Vilatzara el 32 %. A l’Escola Bressol Municipal i a l’Escola de la Presentació, que és concertada, cap mestre s’ha afegit a la vaga i s’estan fent classes amb normalitat.

Els sindicats acusen la conselleria d’Educació d’estar aplicant alguns articles del projecte de la llei d’educació a Catalunya malgrat que està en tràmit parlamentari, un text al qual s’oposen frontalment. Consideren que la Generalitat no sap com resoldre temes com la massificació d’aules, el dèficit de construccions escolars i la manca de mestres.

Els mestres, però, no són els únics que es manifestaran a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida. També s’hi sumaran molts estudiants cridats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, el Sindicat d’Estudiants, l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya i l’Associació d’Estudiants Progressistes.

Malgrat que el Departament d’Educació la manté congelada, el sector també es queixa de la proposta d’augment voluntari de la jornada lectiva a primària i secundària, amb quatre i tres hores, respectivament.

Leave a Reply