Actualització de la informació sobre coronavirus 31-03-2020

En aquesta pàgina trobareu quines mesures s’apliquen en cada moment a Vilassar de Mar per contenir el coronavirus, així com informació sobre les instruccions i recomanacions emeses per les autoritats competents.

ESPAI WEB VDM ENS CUIDEM: espai amb recomanacions i suggeriments per a la ciutadania mentre duri la situació excepcional que estem vivint pel coronavirus.

ESPAI WEB XARXA DE VOLUNTARIAT PEL CORONAVIRUS A VILASSAR DE MAR: Xarxa de persones voluntàries per ajudar, en cas de necessitat, les diferents persones vulnerables que aquests dies no poden sortir al carrer.

PREGUNTES I RESPOSTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 (Actualitzat 30 de març 2020, 15 h)

MESURES ECONÒMIQUES I FISCALS EXCEPCIONALS ADOPTADES PER L’AJUNTAMENT

S’AJORNA EL PAGAMENT DEL LLOGUER DELS HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL DE LES PINEDES: per als inquilins que ho sol·licitin motivadament i expressament abans del 10 d’abril

REDUCCIÓ DEL 50% DEL CANON de l’AIGUA (mesura de la Generalitat)

AJUNTAMENT DE VILASSAR DE MAR: totes les dependències municipals estan tancades. Pots contactar-hi: 

 • Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC): telefònicament al 93 754 24 00 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h) i per correu electrònic ajuntament@vilassardemar.cat.
 • Policia Local: només s’atendran les urgències. De forma presencial només es recolliran les denúncies urgents per temes penals ineludibles. La resta de denúncies rebran assessorament via telefònica. Tota la resta de tràmits s’hauran de fer via telefònica al 93 754 10 20 (en marxa les 24  h)
 • Serveis Socials: Telefònicament al 93 754 05 00 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h).

PER A LES DONES QUE PATEIXEN VIOLÈNCIA DE GÈNERE i els seus fills i filles: tl. 900 900 120, web Institut Català de les Dones; c/e 900900120@gencat.cat i whatsapp al 671 778 540. El SIAD de Vilassar de Mar segueix treballant via telefònica: tl. 93 754 05 00 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h) i correu siad@vllassardemar.cat

 

EL JUTJAT DE PAU FUNCIONA A TRAVÉS DEL TL. 937542793 i el c/e: jp.vilassardemar@xij.gencat.cat, de 9 a 14 h, de dilluns a divendres

L’OFICINA MUNICIPAL D’INFORMACIÓ AL CONSUMIDOR (OMIC) segueix resolent qüestions relacionades amb el consum a través del c/e omic219@vilassardemar.cat.

RECORDEU! A VILASSAR DE MAR S’HA SUSPÈS EL MERCAT AMBULANT DELS DIJOUS I EL MERCAT DELS DIUMENGES AL MERCAT DE FLOR
 
TAMBÉ ESTÀ TANCADA LA DEIXALLERIA DEL CAMÍ DEL MIG I LA DEIXALLERIA MÒBIL
 

ESTÀ PROHIBIT L’ACCÉS AL PASSEIG MARÍTIM I A LA PLATJA

LES ZONES D’APARCAMENT REGULAT SÓN LLIURES (zona taronja, blava i verda)

S’HAN LLIURAT LES 205 TARGETES MONEDER DE LES BEQUES DE MENJADOR ESCOLAR. Per a dubtes, podeu consultar el document

EL SOC (SERVEI D’OCUPACIÓ DE CATALUNYA) POSA EN MARXA ATENCIÓ TELEFÒNICA GRATUÏTA: tl. 900 800 046 per donar resposta a tràmits i/o consultes que normalment es realitzen des d’una Oficina de Treball i també sobre la Renda Garantida de Ciutadania. Més informació

BAN MUNICIPAL RELATIU A MESURES DE SUSPENSIÓ D’OBRES, D’ACTIVITAT ECONÒMICA I TANCAMENT DE FONTS PÚBLIQUES (30 de març)

 
CERTIFICAT AUTORESPONSABLE DE DESPLAÇAMENT: No és obligatori, sí recomanable per facilitar a tothom acreditar que la mobilitat es fa per una de les causes autoritzades. Entra en vigor dilluns 23 de març a les 00.00h. El seu ús fraudulent és punible. Aplicació per crear el certificat de la Generalitat en format digital 

CONSELLS GENERALS PER A LA CIUTADANIA

BON VEÏNATGE: recomanacions i consells

COM HEM DE GESTIONAR ELS RESIDUS?: Seguiu aquestes instruccions

EINA PER REDUIR PRESENCIALITAT ALS CAP:

 • Des de La Meva Salut podreu:
  • Fer e-consulta: contactar directament amb el vostre metge de primària
  • Descarregar les vostres receptes
  • I fer altres tràmits com consultar la història clínica, etc.
  • Com? Trucant gratuïtament al 900 05 37 23. Quan? De dilluns a divendres, de 8 a 20 h
 • Si teniu el pla de medicació caducat, no cal que aneu al CAP per renovar-lo. Seguiu aquests passos:
  • 1r- Renovar el pla via telefònica amb el personal mèdic de capçalera. CAP de Vilassar de Mar, tl. 93 754 06 42
  • 2n- Un cop renovat per telèfon, anar a la farmàcia i presentar la targeta sanitària i el pla caducat (com no totes les farmàcies ho tenen disponible, truqueu abans per confirmar-ho)
 • AVÍS GENERAL DEL CAP: Des del CAP Dr. Guillermo Masriera de Vilassar de Mar demanen que abans de dirigir-se presencialment al CAP, truquin per telèfon 93 754 06 42 per explicar el motiu pel qual volen anar, per si es poden evitar desplaçaments innecessaris. Si no contesten, trucar al tl. 061 de Sanitat Respon.
 • AVÍS CAP CONSULTES PEDIÀTRIQUES: Dins de les mesures de prevenció del coronavirus, des del 17 de març l’atenció de les consultes de Pediatria del CAP Dr. Guillermo Masriera es trasllada al consultori del Pla de l’Avellà, ubicat a la Rambla dels Vinyals, 20, de Cabrera de Mar. En cada torn, matí i tarda, hi haurà un pediatre i un infermer, a més del personal del taulell d’informació. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h, ininterrompudament. Fora d’aquest horari, l’atenció pediàtrica es farà al CAP de Vilassar de Mar.
 • PREGUNTES FREQÜENTS sobre l’accés als centres sanitaris i dubtes sobre risc de contagi

CONSELLS ALS COMERÇOS i LA CIUTADANIA QUE VA A COMPRAR

 • Resolució de la Generalitat (22 de març) en la qual s’estableix una distància mínima de 1,5 metres entre les persones treballadores i les persones usuàries de l’establiment o empresa.

31 de març

FONTS TANCADES: Des d’avui (31 de març), les 38 fonts públiques que hi ha a Vilassar de Mar estan tancades seguint la recomanació del Departament de Salut de la Generalitat. El tancament es fa perquè són instal·lacions on hi pot haver més contacte amb les mans i amb la boca no per la qualitat de l’aigua ja que per l’aigua no es transmet el virus.El tancament es mantindrà fins a l’acabament de l’estat d’alarma. Abans que es tornin a posar en funcionament, es durà a terme una neteja i desinfecció de les instal·lacions.

30 de març

 
Preguntes i respostes freqüents elaborades per Protecció Civil sobre el RDL que amplia el confinament a tots els treballadors no essencials (actualitzat 30 de març, 15 h)

29 de març

Reial Decret Llei, aprovat pel Consell de Ministres, que amplia el confinament a tots els treballadors no essencials. En vigor des del 30 de març i fins 9 abril. Tot i això, el decret estableix una moratòria d’un dia per a totes aquelles empreses que els sigui impossible aturar l’activitat de cop, atès que s’ha publicat sense cap antelació. El RDL regula el permís retribuït recuperable per a les persones treballadores dels serveis no essencials.

28 de març

Dades del Departament de Salut de la Generalitat sobre les xifres de positius a l’ABS de Vilassar de Mar

27 de març

 Decret d’alcaldia de mesures excepcionals: serveis mínims a l’Ajuntament per reduir el risc de contagis (en vigor del 29 de març fins al final de l’estat d’alarma)

26 de març

VÍDEOS DE REGIDORS: Jordi Tapias, regidor d’Ensenyament i Esports

SIAD: El Servei d’Informació i Atenció a la Dona de Vilassar de Mar segueix prestant servei 

BON VEÏNATGE: recomanacions i consells

25 de març

PRÒRROGA DE L’ESTAT D’ALARMA: El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres 25 de març (a la nit) la pròrroga de quinze dies més de l’estat d’alarma per combatre el coronavirus, fins a l’11 d’abril.

ADHESIÓ AL MANIFEST UNITARI de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC). Consulteu el manifest