Actualització de la informació del coronavirus (24-03-2020) 13’30h

En aquesta pàgina trobareu quines mesures s’apliquen en cada moment a Vilassar de Mar per contenir el coronavirus, així com informació sobre les instruccions i recomanacions emeses per les autoritats competents.

ESPAI WEB VDM ENS CUIDEM: espai amb recomanacions i suggeriments per a la ciutadania mentre duri la situació excepcional que estem vivint pel coronavirus.

ESPAI WEB XARXA DE VOLUNTARIAT PEL CORONAVIRUS A VILASSAR DE MAR: Xarxa de persones voluntàries per ajudar, en cas de necessitat, les diferents persones vulnerables que aquests dies no poden sortir al carrer.

PREGUNTES I RESPOSTES SOBRE LES RESTRICCIONS D’ACTIVITATS PEL COVID-19 (Actualitzat 22 de març 2020, 20 h)

MESURES ECONÒMIQUES I FISCALS EXCEPCIONALS ADOPTADES PER L’AJUNTAMENT

AJUNTAMENT DE VILASSAR DE MAR: totes les dependències municipals estan tancades. Pots contactar-hi: 

 • Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC): telefònicament al 93 754 24 00 i per correu electrònic ajuntament@vilassardemar.cat.
 • Policia Local: només s’atendran les urgències. De forma presencial només es recolliran les denúncies urgents per temes penals ineludibles. La resta de denúncies rebran assessorament via telefònica. Tota la resta de tràmits s’hauran de fer via telefònica al 93 754 10 20.
 • Serveis Socials: Telefònicament al 93 754 05 00.

PER A LES DONES QUE PATEIXEN VIOLÈNCIA DE GÈNERE i els seus fills i filles: tl. 900 900 120 i al web Institut Català de les Dones

EL JUTJAT DE PAU FUNCIONA A TRAVÉS DEL TL. 937542793 i el c/e: jp.vilassardemar@xij.gencat.cat, de 9 a 14 h, de dilluns a divendres 

RECORDEU! A VILASSAR DE MAR S’HA SUSPÈS EL MERCAT AMBULANT DELS DIJOUS I EL MERCAT DELS DIUMENGES AL MERCAT DE FLOR
 
TAMBÉ ESTÀ TANCADA LA DEIXALLERIA DEL CAMÍ DEL MIG I LA DEIXALLERIA MÒBIL
 
ESTÀ PROHIBIT L’ACCÉS AL PASSEIG MARÍTIM I A LA PLATJA
 
LES ZONES D’APARCAMENT REGULAT SÓN LLIURES (zona taronja, blava i verda)
 
 
CERTIFICAT AUTORESPONSABLE DE DESPLAÇAMENT: No és obligatori, sí recomanable per facilitar a tothom acreditar que la mobilitat es fa per una de les causes autoritzades. Entra en vigor dilluns 23 de març a les 00.00h. El seu ús fraudulent és punible. Aplicació per crear el certificat de la Generalitat en format digital 

CONSELLS GENERALS PER A LA CIUTADANIA

EINA PER REDUIR PRESENCIALITAT ALS CAP:

 • Des de La Meva Salut podreu:
  • Fer e-consulta: contactar directament amb el vostre metge de primària
  • Descarregar les vostres receptes
  • I fer altres tràmits com consultar la història clínica, etc.
  • Com? Trucant gratuïtament al 900 05 37 23. Quan? De dilluns a divendres, de 8 a 20 h
 • Si teniu el pla de medicació caducat, no cal que aneu al CAP per renovar-lo. Seguiu aquests passos:
  • 1r- Renovar el pla via telefònica amb el personal mèdic de capçalera. CAP de Vilassar de Mar, tl. 93 754 06 42
  • 2n- Un cop renovat per telèfon, anar a la farmàcia i presentar la targeta sanitària i el pla caducat (com no totes les farmàcies ho tenen disponible, truqueu abans per confirmar-ho)
 • AVÍS GENERAL DEL CAP: Des del CAP Dr. Guillermo Masriera de Vilassar de Mar demanen que abans de dirigir-se presencialment al CAP, truquin per telèfon 93 754 06 42 per explicar el motiu pel qual volen anar, per si es poden evitar desplaçaments innecessaris. Si no contesten, trucar al tl. 061 de Sanitat Respon.
 • AVÍS CAP CONSULTES PEDIÀTRIQUES: Dins de les mesures de prevenció del coronavirus, des del 17 de març l’atenció de les consultes de Pediatria del CAP Dr. Guillermo Masriera es trasllada al consultori del Pla de l’Avellà, ubicat a la Rambla dels Vinyals, 20, de Cabrera de Mar. En cada torn, matí i tarda, hi haurà un pediatre i un infermer, a més del personal del taulell d’informació. L’horari d’atenció serà de 8 a 20 h, ininterrompudament. Fora d’aquest horari, l’atenció pediàtrica es farà al CAP de Vilassar de Mar.

CONSELLS ALS COMERÇOS i LA CIUTADANIA QUE VA A COMPRAR

 • Resolució de la Generalitat (22 de març) en la qual s’estableix una distància mínima de 1,5 metres entre les persones treballadores i les persones usuàries de l’establiment o empresa.

24 de març

BAN MUNICIPAL RELATIU A MESURES DE CONFINAMENT AMB MOTIU DEL VIRUS COVID-19

DAMIÀ DEL CLOT I TRIAS, Alcalde de l’Ajuntament de Vilassar de Mar

FAIG SABER

Que d’acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, que declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, en aplicació del Pla Bàsic d’Emergències Municipals, d’acord amb la Resolució SLT/737/2020, de 13 de març, per la qual s’adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.i de conformitat amb el que estableix la Llei reguladora de les bases de règim local, s’adopten les mesures següents:

1. Només pot treure a passejar el gos una persona major d’edat, mai amb altres acompanyants, excepte famílies monoparentals que no puguin deixar els seus fills sols a casa.

2. Les passejades han de ser curtes, només per cobrir les necessitats fisiològiques dels animals i no més enllà d’una distància de 100 metres del seu domicili.

3. Les passejades no són activitat d’oci i, per tant, no es podrà tenir contacte amb altres persones i animals.

4. Es recomana fer les compres, mentre duri l’estat d’alarma, als comerços més propers al domicili de residència.

5. Es recomana que les compres es facin amb la previsió suficient perquè serveixi per diversos dies i, per tant, no haver d’anar cada dia a comprar.

Tota persona que contravingui aquestes normes serà objecte de denúncia per part de l’autoritat.

Us recordo que només podeu sortir de casa pels motius estrictament necessaris que estableix el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, que declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19

− Adquisició d’aliments, productes de primera necessitat i medicaments.

− Assistència a centres sanitaris.

− Desplaçament al lloc de feina.

− Assistència a la cura de persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o especialment vulnerables.

Desplaçament a entitats financeres i d’assegurances.

− Per causa de força major o per situació de necessitat, entre les quals mantenir la salubritat dels habitatges traient les escombraries i als animals de companyia per les seves necessitats.

#VdMtothomacasa 

Vilassar de Mar, 24 de març de 2020

L’Alcalde