Actuacions per millorar la mobilitat al territori

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha comunicat en la darrera trobada del Comissionat per a la Mobilitat al Maresme, promogut pel Consell Comarcal i el mateix Departament, que es construirà  un accés a l’autopista per a Cabrils i Vilassar de Mar, que permetrà la reducció de manera molt significativa  el trànsit que assumeix la B-502 i s’evitarien els col·lapses que se solen produir a la rotonda del Sindicat. També ha anunciat que es farà un estacionament dissuasori per als  usuaris del tren a l’estació de Cabrera de Mar – Vilassar de Mar. Aquest estacionament servirà per a descongestionar altres zones d’aparcament de les dues localitats.

Aquestes accions formen part fel pla per a la millora de la mobilitat a la nostra comarca consensuat conjuntament amb la Generalitat i amb els grups polítics comarcals desprésn del traspàs de la N-II i l’eliminació de peatges que serà efectiva a partir del setembre del 2021.

El regidor de governació, mobilitat i urbanisme Àngel Font, ha explicat a Vilassar Ràdio que aquestes actuacions són molt importants per al nostre poble i ha recordat que aquest nou accés és una de les reivindicacions històriques de la nostra localitat.

Font ha explicat que, per acabar de fer més fluida la mobilitat al territori, s’hauria de fer una altra actuació de millora, que també és una reivindicació històrica. Es tracta de la petició de la construcció d’una rotonda a l’alçada del Mercat de Flor. Font ha recordat que es tracta d’ una rotonda que ja estava prevista en el seu dia pel Ministeri de Foment i ha explicat que quan es va traslladar la competència de la N-II del Ministeri a la Generalitat, la Generalitat va destinar la partida econòmica dedicada a aquesta actuació a una altra actuació.  Font ha afegit que l’Ajuntament continuarà recordant, en el futur, a la Generalitat de Catalunya la necessitat de construir aquesta rotonda perquè és molt necessària per al poble per a la seguretat dels conductors i vianants que passen per la zona.

Pel que fa a altres mesures per millorar la mobilitat,  Font ha recordat una actuació que no ve derivada del pla del Comissionat del Maresme però que també és molt important per al poble i en la qual l’Ajuntament  està treballant amb la Diputació de Barcelona. Es tracta del pla de transformació del camí del Crist en una carretera de la xarxa local de la Diputació. Font ha explicat que el  pla està aprovat i s’està pendent de la licitació del projecte. El seu pressupost és d’aproximadament tres mil·lions d’euros.  L’objectiu és millorar la mobilitat i la connectivitat del Mercat de Flor amb el clúster d’empreses i amb els polígons industrials de Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt i fer desaparèixer els embuts de trànsit que es produeixen ara en aquesta zona.

De totes aquestes obres de millora per a la mobilitat , n’hem parlat amb Àngel Font a l’espai “Crònica”.