Activitats per St. Jordi a Vilassar de Mar

Presentacions de llibres i parades de roses ompliran, com mana la tradició, la programació de la Diada de Sant Jordi que enguany porta com a novetat un matí, el del dissabte 21 d’abril, pensat especialment per al jovent. Es tracta del “Sant Jordi Jove a can Bisa“, un espai que combinarà la lectura amb la venda de creacions de joves artistes, la presentació del llibre “Ciudades fantásticas y dónde encontrarlas” i el programa de Vilassar Ràdio en directe “L’última i marxem“.

Els actes de la programació de Sant Jordi començaran el 17 d’abril amb la presentació de la publicació del treball guanyador de la VII beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local Vilassar de Mar fabril. Amb aquest treball, Lacol, cooperativa d’arquitectes, dóna a conèixer el paisatge fabril de Vilassar de Mar, que es va perllongar per més d’un segle i que ha deixat testimonis encara visibles al poble. Aquest però no serà l’únic llibre que es presenti.

El dia 20 es presentarà “Vilassar de Mar desaparegut”, d’Alexis Serrano, el dia 21 “Demana-m’ho així i et diré que sí”, premi de Literatura Eròtica La Vall d’Albaida, i el dia 22 d’abril, “Els cognoms dels vilassarencs de mar als segles XVII, XVIII i XIX. Els llinatges, orígens i arrelament”, presentat pel seu autor Jordi Casanovas Berdaguer, i per Alexis Serrano, president del Centre d’Estudis Vilassarencs.

La programació amb motiu de Sant Jordi inclourà també el lliurament dels premis de la Mostra Literària Mn. Pere Ribot, que enguany ha rebut 278 treballs, l’escenificació de la llegenda de Sant Jordi a la plaça Picasso, la ballada de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell amb un repertori que inclourà la sardana “Shardakira“, escollida pels nens i nenes de 4t de primària de les escoles de Vilassar de Mar per exhibir el seu aprenentatge de la dansa, o l’exposició “Geografies literàries de José Luis Sampedro“, que del 26 d’abril al 15 de maig es podrà visitar a la Biblioteca Municipal.

També cal destacar que diumenge  hi haurà parades de venda de llibres i roses de les entitats a la plaça de l’Ajuntament i al carrer de Sant Pau a partir de les 9 del matí i el dilluns per diversos carrers de la localitat. També hi haurà parades instal·lades pels partits polítics de Vilassar de Mar.

A més el Banc de Temps estarà a les parades d’entitats intercanviant llibres per Sant Jordi diumenge 22 d’abril de 10 a 2 a la plaça de l’Ajuntament i al carrer Sant Pau. Només cal portar un llibre que no ens serveixi i ens emportarem un altre llibre que ens pugui interessar.

Els autors que estaran signant exemplars de les seves darreres obres a la parada de llibreria Index a la plaça de l’Ajuntament diumenge 22 d’abril a les 12 del migdia són: Roser Capdevila, autora de “La nena que volia dibuixar”, Damià del Clot, autor de “L’anàlisi política a través de les sèries de televisió”, Sílvia Tarragó, autora de “L’amor i la lectura”, Lali Ribera, autor de “A.”, Ariadna Castellarnau, autora de “Cendra”, Maria Català, autora de “Els amors fan l’amor” i Nacho Chaparro, autor de “La vida que ens hem perdut”.  Index ha informat que tindrà parades de llibres l’endemà dilluns durant tot el dia al carrer de Sant Joan i al davant de la botiga. Pel que fa al segell editorial de la llibreria, el seu primer llibre, “La vida que ens hem perdut”, es presenta dijous 19 d’abril a 2/4 de 8 del vespre a l’Ateneu Vilassanès. La presentació anirà a càrrec d’Anna Lleonart.

Dissabte, diumenge i dilluns Viladona farà un sondeig entre ciutadans i ciutadanes amb l’objectiu de saber quins són els hàbits lectors del nostre municipi. Entre els lectors que hi participin, es sortejarà un val de 50 euros, per gastar en la compra de llibres.

Cal destacar que Oncolliga, de Vilassar de Mar, tindrà una parada de venda solidària de roses per a ajudar a les persones amb càncer i a les seves famílies, que estarà ubicada a la confluència de la plaça de l’Ajuntament/carrer Sant Pau el 22 d’abril de 9h a 15h.

A Vilassar Ràdio també, com és habitual, preparem una programació especial pel dia 23, així el magazín matinal “Parlant de tot” es farà des del C/ St. Pau, just davant de la ràdio, dedicant íntegrament el programa a la diada.

Podeu consultar tota la programació aquí.