Activitats per Sant Jordi fins al 27 d’abril

Un escape room a l’aire lliure i un espectacle d’improvisació amb el medi ambient com a eix. Aquestes són les principals novetats del programa d’actes de l’Ajuntament de Vilassar de Mar de cara a la celebració de la Diada de Sant Jordi. Una programació, que va arrencarà el passat dimecres i que finalitzarà el dissabte 27 d’abril. Deu dies els quals, és clar, no hi falten actes tradicionals com les parades de vendes de llibres i roses, les sardanes o l’escenificació de la llegenda de Sant Jordi. Evidentment, nosaltres, Vilassar Ràdio serem, un any més, al carrer fent un programa especial, en directe, el dimarts dia 23 d’abril.

El primer dels actes va tenir lloc el passat dimecres als Jardins de la Biblioteca. Va ser una Hora del conte especial Sant Jordi, amb la narració de “L’altra història de Sant Jordi”, a càrrec de Vivim del Cuentu.

Aquest  divendres, a les 7 del vespre, es dona el Veredicte i el Lliurament de premis de la Mostra Literària Pere Ribot a la Sala d’Actes de la Biblioteca Ernest Lluch.

Serà el dissabte 20 d’abril quan a les 12 del migdia i a la Sala Maria Roser Carrau, l’escriptor vilassarenc Jordi Garcia Jacas presentarà el seu darrer llibre “El parte de la tieta”.

Serà ja el diumenge 21 d’abril, quan a la plaça de l’Ajuntament hi trobarem, des de les 9 del matí a les 3 de la tarda, les tradicionals parades de vendes de llibres i roses. A dos quarts de començarà una de les novetats del Sant Jordi 2024, un escape room a l’aire lliure. Vols descobrir un tresor amagat al poble? Desxifra els enigmes i resolt les proves a temps. Hi haurà un premi per al grup guanyador. Punt de partida de la prova serà La plaça del Círcol.

El mateix diumenge, a les 11 del matí i a la plaça de l’Ajuntament, espectacle d’improvisació, a partir dels suggeriments del públic, sobre el canvi climàtic, amb el títol “T’improviso pel clima” Una hora després, i en el mateix espai, una altra de les cites que no poden faltar, a les 12 del migdia, sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell. 

La tarda del diumenge l’hem de reservar per l’escenificació de la llegenda de Sant Jordi del s. XXI. Plaça Picasso a partir de les sis de la tarda. En acabar, revifada del drac Cremavila. Hi participen AVAL, Mansuets de Foc, La Tropa Teatre i Regidoria de Festes Populars.

Dilluns 22 d’abril el dia, a les 6 de la tarda a la Sala d’actes de la Biblioteca Ernest Lluch, presentació del número 38 de la revista “Singladures”, amb la intervenció de Bernat Carrau, arquitecte i responsable de la restauració del campanar de la parròquia de Sant Joan.

El dimarts, Diada de Sant Jordi, Vilassar de Mar tornarà a presentar la magnífica estampa de veure els nostres carrers i places curulls de parades llibres i roses.

La programació oficial dels actes de Sant Jordi a Vilassar de Mar acabarà el dissabte 27 d’abril, on va començar, als Jardins de la Biblioteca a les 12 del migdia, amb “Lletres dolces. Lectura de textos propis”, a càrrec de Modistes d’Històries.

Un munt de propostes, doncs, per sortir al carrer i celebrar, a Vilassar de Mar, la Diada de Sant Jordi.