Activitats per a aquest trimestre, d’Aula d’Extensió Universitària

Incombustibles i esperonats per l’èxit, lAula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ja té dissenyada la programació del primer trimestre del nou curs. Aquesta entitat del nostre municipi que aposta per la formació continuada t’espera aquest dimarts a la Sala Maria Roser Carrau. En un acte de portes obertes, amb actuació musical inclosa, es donarà a conèixer la programació i s’oferirà la possibilitat de renovar la quota dels socis i sòcies.

Et fem un avançament de tot el que tenen pensat: classes,  conferències, sortides i monogràfics sobre temes tan diversos que abracen des de l’art a l’economia passant per temes socials o ecològics. Sempre, a més, amb persones conferenciants amb una gran capacitat comunicativa i de connexió amb el públic que omple, dimarts si, dimarts no, la Sala Carrau sempre a les sis de la tarda.

A la plataforma de sortida del primer trimestre, art. Serà el 10 d’octubre quan escoltarem Alba Sarraute que pronunciarà la conferència “La vida al circ contemporani”. I ho farà en primera persona ja que ella és artista d’aquesta disciplina.

Quinze dies més tard, 24 d’octubre, l’Aula d’Extensió Universitària s’endinsa en l’economia. “El diamant, l’indomable a càrrec del doctor en geologia” serà el tema que tractarà Joaquim Nogués. Per a la tercera sessió, 7 de novembre, la conferència porta per títol “Energia Nuclear. Transició Energètica”, de la mà del doctorat enginyer Francesc Raventós.

Saltarem, el 21 de novembre, a la música, amb una xerrada sobre Maria Callas per part del divulgador musical Enric Mayoles.

El 12 de desembre la infermera i màster en bioètica Montserrat Busquets defensarà la xerrada que es titula “Ètica de la cura. Una nova mirada per atendre les necessitats i el benestar de les persones“.

Amb més música, tancaran el primer trimestre de l’Aula el 19 de desembre explorant  “El cant de la Sibil·la” amb la historiadora Laura de Castellet.

També han organitzat excursions i sortides culturals. El 28 de novembre marxaran cap a Cercs. Per conèixer les mines d’aquesta localitat del Berguedà i dinar inclòs a un preu de 45 euros per a les persones que siguin sòcies i 55 per a les que no ho són.

Pel que fa als monogràfics de l’Aula, el del primer trimestre del curs 2023-2024 gira al voltant de la “Narrativa que mai podrà escriure un robot”. Del 8 al 29 de novembre quatre sessions que aniran a càrrec de l’escriptor, periodista i professor vilassarenc Antonio González Iturbe.

Aquest dimarts, presentació de la nova temporada d’Aula d’Extensió Universitària amb l’ actuació musical del duet format per la soprano vilassarenca Rosa Mateu i el guitarrista Jaume Linares.

Més informació sobre totes les activitats previstes en aquest enllaç.