Activitats del Dia Internacional de la Dona

Teatre online, un concurs fotogràfic, xerrades virtuals, un taller de fotografia i l’exposició Genealogies. Aquestes són les activitats previstes per l’Ajuntament de Vilassar de Mar per a celebrar el dilluns 8 de març el Dia Internacional de la Dona i continuar lluitant per la igualtat, malgrat la pandèmia del coronavirus.

Les mesures decretades per a contenir la propagació de la covid-19 restringiran enguany la celebració presencial, però la Regidoria d’Igualtat, amb la col·laboració de la de Joventut, les associacions feministes de Vilassar de Mar i algunes dones del poble, us proposa tot un ventall d’activitats virtuals i presencials amb l’objectiu de fer compatible la reivindicació amb les restriccions sanitàries i la cura per la salut comunitària.

Les activitats programades s’inicien dissabte 6 de març amb el taller de fotografia I tu què pintes? i la xerrada virtual Un any sense abraçar-nos.

A I tu què pintes?, Sara Aminiyan i Laia Badena, dues joves dones del poble, us proposen lluitar contra la sexualització del cos femení amb una càmera de fotos i molta creativitat. El taller tindrà lloc el dissabte, als jardins de Can Bisa, de 10 a 14h, i estarà estructurat en vuit grups d’un màxim de sis persones. Aquesta activitat està oberta a tot tipus de públic i es farà respectant les mesures covid. Us hi podeu inscriure a través del codi QR que es troba als cartells del taller o mitjançant aquest formulari.

Amb Un any sense abraçar-nos, la Assemblea Feminista de Vilassar de Mar i Viladona volen obrir un espai de conversa perquè les dones parlin dels sentiments que han acumulat en aquest any de pandèmia, de les seves preocupacions i de qualsevol inquietud que vulguin compartir. La xerrada virtual començarà a les 19h del dissabte 6 a través de la plataforma Jitsi Meet. Per a participar-hi, només haureu de clicar el següent enllaç: https://meet.jit.si/ afeministavdm

El dissabte 7, al Museu Enric Monjo, s’inaugurarà “Genealogie”s, una exposició del professorat i l’alumnat de la Facultat de Belles Arts (UB), que reuneix obres que ens aproximen als corrents de pensament actual sobre el cos, la naturalesa, la memòria i l’acció social. Genealogies es podrà visitar fins al 4 d’abril. 

El dimarts 9, també a les 19h, la proposta de xerrada virtual és amb la jurista del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Jennifer Álvarez Ruiz explicarà de manera entenedora en què consisteix la modificació de la llei 5/2018 i quines afectacions té, així com les novetats legislatives de la llei 17/2020. En aquest cas, la plataforma de conversa serà Zoom i podreu accedir-hi amb les següents contrasenyes: ID reunió: 863 6515 5195. Codi d’accés: 076785.

Durant tots aquests dies, i donat que degut a les restriccions sanitàries enguany no serà possible celebrar la tradicional Cursa de la Dona, la Regidoria d’Igualtat us proposa pujar a Instagram fotos de les vostres caminades pel municipi amb l’etiqueta #avancemperlaigualtat. Poden ser fotos caminant, corrent, amb la samarreta de la cursa d’edicions anteriors o fent alguna activitat esportiva. Es sortejaran 100 euros per a consumir a les botigues de Vilassar Comerç entre totes les participants que compleixin les bases del concurs, que podeu consultar aquí.

Per últim, durant el mes de març, la companyia teatral Anna Roca representarà per a l’alumnat de sisè de les escoles de Vilassar de Mar l’obra Valentina a les aules. Aquest espectacle teatral, que posa en valor dones que han fet història i convida a replantejar el rol de la dona a la ciència, estarà adaptant al format online.