Activitats de Sant Jordi i Santa Jordina

 

La visita teatralitzada al Museu Enric Monjo de la mà de Sant Jordi i la presentació, també teatralitzada, del treball guanyador de la IX Beca Ernest Lluch de recerca local, són les principals novetats de la programació per celebrar la Diada de Sant Jordi al municipi, que aquest any cau en diumenge. Actes tradicionals com les parades de venda de llibres i roses, les sardanes, l’escenificació de la llegenda de Sant Jordi o el lliurament de premis de la Mostra Literària, no hi falten a la cita. També cal destacar el conjunt d’actes que l’entitat La Rierada organitza dissabte 22 d’abril per celebrar Santa Jordina. Vilassar Ràdio emetrà diumenge una  programació especial a partir de les 10 del matí des de la nostra unitat mòbil, que estarà ubicada a la plaça de l’Ajuntament

La programació va encetar-se el passat 15 d’abril amb la lectura de textos “Lletres dolces”, acte organitzat per Viladona que va estar protagonitzat pel grup d’escriptura Modistes d’històries al Jardí de la Biblioteca, i va continuar amb la presentació del número 37 de “Singladures” el passat 18 d’abril a la Biblioteca Ernest Lluch i amb el concert, el 20 d’abril, de Quartet microrealista al Jardí de la Biblioteca Municipal.

La resta d’activitats són:

Fins al 25 d’abril

Reserva la teva novel·la! Exposició de novetats de Sant Jordi 2023. Biblioteca Municipal Ernest Lluch. (Regidoria de Cultura i Festes Populars)

 

21 d’abril

19 h Veredicte i lliurament de premis de la Mostra Literària Mn. Pere Ribot Vilassar de Mar 2023. Biblioteca Municipal Ernest Lluch. (La Tropa Teatre i Regidoria de Cultura i Festes Populars)

 

21 i 22 d’abril

21 h Teatre amateur L’home que escrivia novel·les de detectius, escrita i dirigida per Lluís Ramis. Sala La Tropa Teatre (C. Sant Ramon, 125). (La Tropa Teatre)

 

22 d’abril

D’11h a 24h  Celebració de Santa Jordina, organitzada per La Rierada, amb les següents activitats, a la plaça del Círcol: D’11 a 19h, Fira d’artesania, amb artesans i artesanes del Maresme. A les 11’30 “Crea el punt de llibre més monstruós”, a càrrec de La Caseta de l’Arbre. 12’30h Torneig de bitlles catalanes. Es convidarà als assistents a fer el vermut i jugar en aquest torneig per sumar punts per al teu sector a la Festa Major; a les 17’30h, doble exhibició de circ; a les 19h, Presentació del cartell artístic de la Rierada 2023; a les 19’30h Llançament de carnets. Es convidarà als assistents a escollir un carnet, treure’l de la butxaca i participar en aquesta competició de llançament acumulant punts per al teu sector de la Festa Major; a les 20h Karaoke amb música en viu. Si toques algun instrument, podràs unir-te a la banda que hi haurà. A les 22h, Actuació de Wicket & Pukoner , música i ball fins a les 24h.

11 h Visita teatralitzada al Museu Enric Monjo de la mà de Sant Jordi i taller de punts de llibre amb scrapbook, per al públic familiar. Museu Municipal Enric Monjo. (Regidoria de Cultura i Festes Populars)

12h a 14h Davant de la llibreria Índex (carrer Miquel Borotau, 8), signaran exemplars dels seus llibres els següents escriptors i escriptores: Pere Anglas, Pep Bras, Albert Calls, Damià del Clot, Susana Hernández, Emília Illamola, Antonio Iturbe, Vicenç Llorca, Maria Sanplà, Care Santos, Sílvia Tarrragó, Rafael Vallbona

12 h Presentació del número 3 de la revista Mirades, on es parlarà de la tradició teatral a Vilassar de Mar, amb la participació de Joan Ramon, Carla Pi, Òscar Bujía i Quim Llisorgas. Sala Cultural Maria Roser Carrau. (Associació Mirades Vilassar de Mar)

19 h Presentació teatralitzada del llibre Ran de mar. La memòria dels pescadors de Vilassar de Mard’Agustí Martin i Mallofré, guanyador de la IX Beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local de Vilassar de Mar 2020, amb la col·laboració de La Tropa Teatre. Sala Cultural Maria Roser Carrau. (Regidoria de Cultura i Festes Populars)

 

23 d’abril

matí i tarda Parades de venda de llibres i roses. Carrers de Vilassar de Mar

A partir de les 10 del matí, programació especial de Vilassar Ràdio des de la nostra unitat mòbil, a la plaça de l’Ajuntament

10h a 14h. Jornada de portes obertes a l’Associació de Pessebristes de Vilassar de Mar. Es farà a les instal·lacions de l’Àula de Música. Totes les roses que es venguin, tindran un obsequi, cortesia de l’associació

12 h Sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell. Plaça de l’Ajuntament. (Amics de la Sardana)

17’30 h a 20’30h Ball i música en directe a la planta baixa del Centre Cívic del Passeig. El preu del tiquet és de 10 euros. Inclou beguda, petit refrigeri i obsequi d’una rosa

19.30 h Escenificació de la llegenda de Sant Jordi del s. XXI, apta per a tots els públics i sensibilitats. Plaça Picasso. (AVAL, Mansuets de Foc, La Tropa Teatre i Regidoria de Cultura i Festes Populars)

A la parada de Llibreria Index i Editorial Index Edita al carrer Sant Joan, signaran llibres les següents escriptores: de 12h a 13h Carme Rovira i Montse Aldrufeu. De 17’30h a 18’30h Elisabel Claveria i Carla Pi