Vilassar de Mar ja respira Nadal. Els carrers del poble ens conviden a preparar les festes amb el seu enllumenat multicolor i amb els comerços locals plens d’esperit nadalenc. Enguany, es recuperen algunes de les activitats tradicionals que les restriccions sanitàries, degudes a la pandèmia de la covid-19, van impedir dur a terme l’any passat. Tot i això, des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania gaudir de les festes amb prudència perquè les dades de risc de rebrot de la covid-19 continuen molt elevades.

A continuació, detallem algunes de les propostes de les quals podreu gaudir durant aquestes festes de Nadal:

Culturals i lúdiques

 • Concert de Nadal amb els alumnes de Llenguatge musical i el cor Grumets de l’Aula de Música: el 18 de desembre, a les 12.30 h, al pati de l’Aula de Música.
 • Slot de Nadal: el 19 de desembre, a les 11 h hi haurà joc lliure per practicar els circuits. A les 17.30 h, tindrà lloc el campionat d’escalèxtric en tres categories (infants, joves i adults), amb premis. Activitat gratuïta organitzada per Slot Meeting, els amics de l’Scalextric de Vilassar de Mar.
 • 41è Concert de Nadal de la coral Englantina: el 19 de desembre, a les 18 h, a l’Església parroquial.
 • Concert de Nadal de la Vilassar Big Band: tindrà lloc el dijous 23, a les 19.30 h, a càrrec de la Vilassar Big Band de l’Aula de Música, a la Sala Cultural M. Roser Carrau. Entrada: 10 euros.
 • Taller de Nadal per a infants: el farà la Caseta de l’arbre, el divendres 24, a les 17 h, a la plaça de l’Ajuntament.
 • Fem cagar el tió: el divendres 24, a les 18 h, a la plaça de l’Ajuntament, amb els Pastors de La Tropa Teatre.
 • Carter reial:arribarà el dimecres 29, a les 18 h. Sortirà de la plaça Vicenç Martí per recollir les cartes dels infants. Passarà per l’avinguda Montevideo i, cap a les 18.30 h, serà a la plaça de l’Ajuntament. Consulta el mapa amb el recorregut.
 • Bústies reials:estan ubicades a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch, al Mercat Municipal de Sant Joan, al Museu Enric Monjo i a la Biblioteca Ludoteca Tucutuc, perquè els infants hi depositin les cartes per a Ses Majestats.
 • Nit de Cap d’Any:començarà a la pista de l’Escola Pérez Sala, el dissabte 1 de gener, a les 01.00h, i estarà amenitzada per un DJ. Tindrà un aforament limitat i entrada gratuïta. Per accedir-hi, caldrà portar mascareta i presentar el certificat covid. Un punt lila destinat a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre les actituds masclistes i comportaments sexistes en els espais públics hi funcionarà fins a les 4.30h.
 • Cavalcada dels Reis d’Orient:el dimecres 5 de gener, 17.30 h, amb tota la màgia que porten d’Orient. Consulta el mapa amb el recorregut.
 • Els Pastorets:La Tropa Teatre recupera la tradicional representació dels Pastorets el 8 de gener, a les 19 h, i el dia 9, a les 18 h, a la Sala Cultural M. Roser Carrau. La versió d’enguany és la de Folch i Torres en una adaptació feta per Eduard Tardà. Entrades: 8 euros (no sòcies La Tropa) i 6 euros (sòcies La Tropa).

Pessebres i diorames

 Fins al 7 de gener, a la Sala Cultural M. Roser Carrau, es pot visitar el diorama monumental d’uns 5 metres de llargada i 1,5 metres de profunditat, creat per l’Associació de Pessebristes. La muntanya de Montserrat, el monestir i el tren cremallera hi envolten tradicions tan catalanes com les sardanes i els castellers.

Vilassar Comerç

 • Trenet solidari:funcionarà fins al 5 de gener i, enguany, el bitllet costa 0,50 €. Tot el que es recapti es destinarà, al 50%, al Casal de Curació i al Pairal.
 • Ruta de diorames: en col·laboració amb l’Associació de Pessebristes, i fins al 9 de gener, els diorames estaran repartits a 30 establiments del poble amb una imatge, escena o referència d’una pel·lícula. Les persones que completin la ruta amb el número de diorama que correspon a cada pel·lícula entraran en el sorteig de diversos premis que tindrà lloc el 13 de gener.
 • Concurs d’aparadors:les veïnes i els veïns de Vilassar de Mar podran votar, mitjançant codi QR, la millor decoració nadalenca dels establiments que hi participen. Entre les persones que votin, es sortejaran cinc talons de 100€.
 • La teva carta als Reis:els establiments associats disposen de cartes per al Reis per als més petits de la casa. Només heu de demanar-les, escriure-les i portar-les a la urna de recollida de la Sala Cultural M. Roser Carrau.
 • Cap infant sense joguina:14 botigues de Vilassar Comerç col·laboren, fins al 31 de desembre, en la recollida de joguines noves, no bèl·liques i no sexistes per als infants que no en tenen, organitzada per Creu Roja Joventut. Les joguines també es poden dipositar a la seu de la Creu Roja local (c/Sant Jaume, 38, baixos, en horari de 8h a 15 h, de dilluns a divendres), que en col·laboració amb els Serveis Socials de l’Ajuntament s’encarregarà de fer arribar joguines a tots els infants que no en tinguin.

Mercat Municipal de Sant Joan

 • Tió de Nadal: el 23 de desembre, a les 11 h, animació infantil i tió.
 • Jocs tradicionals de gegants de fusta: el dia 28, d’11 h a 13 h.
 • Sorteig de cinc pernils i cinc caixes de cava: per participar-hi, cal dipositar, fins al 5 de gener, el tiquet de compra del Mercat amb nom, cognom i telèfon a les urnes que hi trobaràs. El sorteig es farà el 7 de gener, a les 10 h, i els premis es lliuraran el mateix dia, a les 13 h.

Recicla l’arbre de Nadal

La Regidoria de Medi Ambient habilitarà del 7 al 20 de gener quatre punts de recollida d’arbres de Nadal per al seu reciclatge. Els punts estaran ubicats:

– Al costat del Cementiri Municipal

– Darrere del Mercat de Flor i Planta Ornamental

– A la carretera d’Argentona / Ca l’Amell

– A la plaça Vicenç Casanovas

Els arbres també es podran portar directament a la deixalleria del Camí del Mig, que obre de dilluns a dissabte: de 10 a 13 h i de 15 a 20 h i els diumenges de 10 a 14 h.