El 9 i 10 de setembre, actes de la Diada a Vilassar de Mar

Les activitats de la Diada Nacional de Catalunya a Vilassar de Mar s’iniciaran diumenge 9 de setembre a la tarda amb dues activitats que es faran a la Sala Maria Roser Carrau. Per una part, la projecció a partir de les 7 de la tarda del documental “Imaginar un país, el Congrés de cultura catalana”, presentat per la seva directora, Marta Rovira Martínez, i per altra banda, el debat posterior que hi haurà, quan acabi la projecció, sobre el contingut d’aquest documental, a càrrec de la Fundació Congrés de Cultura Catalana. Els actes seguiran a 2/4 de 9 del vespre amb un recital, al jardí de l’espai cultural Can Bisa, de composicions poètiques de Maria Mercè Marçal, a càrrec de La Tropa Teatre.

Les activitats de l’11de setembre es reprendran la vigília de la Diada i es concentraran a la plaça de l’Ajuntament . Així, per tant, dilluns 10 de setembre a les 9 del vespre i haurà l’audició-ballada de sardanes que protagonitzarà la Cobla Sabadell. A 2/4 de 10 de la nit, sortirà de la plaça del Círcol en direcció cap a la plaça de l’Ajuntament, la vuitena marxa de torxes que organitza l’Assemblea Nacional Catalana i que arribarà a la plaça de l’Ajuntament a 2/4 d’11 de la nit. Minuts més tard, hi haurà la lectura del manifest. Més tard, a ¾ d’11 de la nit, recital de poesia a càrrec de La Tropa Teatre. A les 11 de la nit els Sons de l’AVAL protagonitzaran una actuació musical.

Un quart d’hora més tard, nou recital de poesia a càrrec de La Tropa Teatre, al que seguirà a 2/4 de 12 de la mitjanit, un recital a càrrec de la Coral Englatina. L’ofrena floral a la senyera s’iniciarà a ¾ de 12 de la mitjanit, els primers que la realitzaran són les entitats, i mitja hora més tard, a un quart d’una de la matinada, la farà l’Ajuntament. Hi haurà a continuació l’acte institucional de l’Ajuntament, que comptarà amb un parlament de l’alcalde, Damià del Clot. L’acte compta amb la col·laboració dels Ssstrèpits de l’AVAL. Per acabar, a 2/4 d’1 de la matinada, s’interpretarà el Cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya, amb la participació de la Coral Englantina.