Activitats d’AUVdM fins al juny

Parlem del cicle d’activitats, organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i la Universitat Pompeu Fabra, des d’abril al juny. Recordem que degut a la situació de pandèmia del coronavirus, les conferències-col·loquis d’aquest cicle s’estan realitzant on line.

Les persones que siguin sòcies de l’Àula rebran al seu correu electrònic  l’enllaç a la plataforma ZOOM abans de començar les conferències, i en aquest enllaç que reben les poden veure. Les persones que no siguin sòcies han d’omplir el formulari que hi ha a la pàgina web de l’Aula, on hauran de posar la seva adreça electrònica i rebran l’enllaç.

Des de l’entitat expliquen que  les persones que no siguin sòcies de moment no cal que ho siguin per veure les xerrades on line però, això sí, han d’omplir el formulari.

L’horari en què s’inicien totes les xerrades line que organitzen és a les 6 de la tarda. 

Dimarts 11 de maig la xerrada tractarà sobre “Rutes migratòries, la situació actual en la Mediterrània central”, a càrrec d’Ángeles Schjaer, activista responsable de la secció formativa i assessora pedagògica d’Open Arms. Es tracta d’una ONG que té la missió de protegir la vida dels més vulnerables en situacions d’emergència. Neixen d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb més de 20 anys d’experiència a les costes de tot Espanya.

Dimarts 25 de maig Anna Maluquer i Ferrer, directora de la Fundació Palau de Caldes d’Estac, poeta, rapsoda i guía literaria a la Casa Verdaguer de Folgueroles, a la Fundació Josep Pla de Palafruguell i a la Fundació Josep Vicent Foix de Sarrià, farà la xerrada anomenada “El meu Verdaguer”.

Dimarts 8 de juny Ernest Abadal Falgueras, professor i investigador de  la Universitat de Barcelona, que va ser degà de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació al 2012 i 2018, un dels especialistes principals pel que fa a l’accés obert a la ciència a Espanya i coordinador de diverses xarxes de recerca universitària, ensenyarà a veure com es poden detectar i combatre les notícies falses (fake news).

Dimarts 15 de juny Marius Serra i Roig, escriptor, periodista, autor de mots encreuats, traductor d’anglès i enigmista català, llicenciat en filologia anglesa a la Universitat de Barcelona, desvetllarà “Els tresors de la llengua”   

L’Aula d’Extensió Universitària és un espai de formació permanent,obert a totes les persones d’edat adulta ínteressades en la seva formació permanent  i actualitzada. És una associació no lucrativa, amb plena autonomia, vinculada a la Universitat Pompeu Fabra que garanteix la qualitat dels continguts formatius de l’Aula.

El correu electrònic de l’Aula és aeu.vdm@gmail .com