Activitats d’Aula d’Extensió Universitària per a aquest trimestre

Tot i que els responsables de lAula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ja està tancant el programa del tercer trimestre del curs 2023-2024, en Sep Labarta i la Míriam González, membres de la junta d’aquesta entitat del nostre municipi que vetlla per la formació continuada, han vingut a la ràdio per presentar-nos el segon trimestre. Conferències, sortides i un monogràfic sobre l’Antic Egipte.

Les conferències de l’Aula, que se celebren dimarts sí, dimarts no, a la Sala Maria Roser Carrau,  sempre a les 6 de la tarda, destaquen no només pels temes escollits, sinó també per la qualitat de les persones conferenciants. Pel seu estil proper i entenedor i per la seva capacitat per connectar i interactuar amb les persones que omplen la Carrau. El preu de l’entrada és de 5 euros per a les persones que no són sòcies de l’entitat. Les conferències són gratuïtes per als sòcies i sòcies d’AEUVdM.

La propera cita, dimarts 23 de gener. Martí Olivella, activista pioner de la no violència, tractarà sobre “Els exèrcits ens defensen? Tenim alternatives a les armes? González ha explicat que és un tema d’absoluta actualitat, per desgràcia, i que, segurament, obrirà un intens torn de debat.

Dues setmanes més tard ens plantarem en el dimarts 6 de febrer. Toca ciència. Ramon López de Mántaras, professor i investigador, parlarà sobre “És realment intel·ligent la Intel·ligència Artificial?” González ha recordat que López de Mántaras és pioner en la investigació d’Intel·ligència Artificial des de 1976, a Europa i Espanya ,i ha subratllat que en la xerrada es tractarà sobre l’estat actual de la intel·ligència artificial i els grans reptes que es presenten, en aquesta qüestió.

En relació amb aquesta temàtica, Labarta ha recordat la sortida que han organitzat per al 8 de febrer al Centre de Cultura Contemporània (CCB) de Barcelona per veure la mostra “Intel·ligència artificial”. Hi haurà un màxim de 35 places. Se sortirà a les 10’30 del matí des de l’estació de tren Renfe. El preu de l’ entrada al CCCB és de 5 euros

A la segona conferència del segon mes de l’any, el 20 de febrer, marxarem cap al Japó. Farem les maletes virtuals per visitar el País del Sol Naixent. Toni Arbonès Petit, periodista i reporter arreu del món, parlarà sobre “Japó, el país de la memòria profunda”. La xerrada proposarà un viatge virtual a aquest país, a recórrer les seves ciutats, jardins i paisatges.   

El 5 de març, pàgina de literatura. Tania Balló, directora i productora de cinema i televisió, guionista i escriptora, tractarà sobre el moviment dedicat a les pensadores i artistes oblidades de la Generació del 27, un dels grups polítics més influents de la història cultural espanyola, les conegudes com les “Sin Sombrero”, generació de dones creadores d’un immens talent. Precisament Balló és impulsora del projecte transmèdia Lassinsombrero. González ha explicat que“Sin sombrero” respon al nom de treure’s el barret en públic, que van protagonitzar Maruja Mallo i Margarita Manso a la Puerta del Sol, i van rebre una pluja de pedres.

Temes dispars i absolutament interessants que són fruit tant de les converses entre els membres de la junta com del resultat de les enquestes que deixen a la Carrau dimarts sí, dimarts no.

Per acabar el cicle de xerrades el 19 de març,  petita història del Teatre Català per part de Xavier Alberti,  exdirector del TNC, Teatre Nacional de Catalunya.

Per acabar d’adobar-ho tot plegat, del 24 de gener al 27 de febrer, monogràfic sobre “L’Antic Egipte, faraons, mòmies i piràmides”, a l’Espai Galbany. El va conduir Carles Buenacasa, doctor en Geografia i Història. Les tres primeres sessions seran en dimecres, les dues darreres, en dimarts, sempre a dos quarts de set de la tarda. El preu de cada sessió és de 6 euros per als socis i sòcies d’AEUVdM i de 8 euros per a les persones que no siguin sòcies.  

També hem d’apuntar que, de cara al 21 de març, tens l’opció de visitar el Monestir de Sant Pere de Rodes amb el bus i la visita guiades nolejats per l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar. El preu és de 40 euros per a les persones sòcies de l’entitat, 46 per a les que no ho són.

Els 225 socis i sòcies de l’Aula ja poden començar a pensar en els temes ja lligats per al tercer trimestre: història medieval, Miró i la poètica dels colors, la costa catalana al detall o una sessió sobre l’harmònica, l’instrument musical més venut del món.

Per a més informació, recordem que l’adreça electrònica de l’entitat és aula@aulavilassardemar.cat.