Activitats d’Aula d’Extensió Universitària, de setembre a desembre

 

L’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar ho té tot a punt per a les activitats, que es faran des de setembre fins al desembre:

El 20 de setembre faran una jornada de portes obertes per als socis i sòcies de l’entitat, a partir de 2/4 de 5 de la tarda a la Sala Roser Carrau.

El mateix dia portarà  a les 6 de la tarda  a aquesta sala l’espectacle musical “Maleïdes les guerres i aquell qui les va fer”, a càrrec de Carles Beltran, Naima, Lali Barenys.

Pel que fa conferències:

El 4 d’octubre Jordi Pujol i Joanna Clusellas, de Titelles Marduix, ens descobriran la història i l’univers de Titelles Marduix, la  companyia que van fundar el 1976 creant muntatges a partir d’imatges i símbols del món popular i tradicional, amb músics, actors i titelles.

De les arts escèniques a la política. El 8 de novembre Joaquim Nadal i Farreras, doctor en història per la Universitat de Barcelona, parlarà sobre “Territori, paisatge i cultura a Catalunya”.

Hi haurà dues xerrades sobre història que ens faran viatjar a dues èpoques diferents: el 18 d’octubre Jaume Cluet Llobet, especialista en turisme cultural, tractarà sobre “Els càtars, una veu silenciada” i el 29 de novembre Joan Esculies i Serrat, doctor en història i llicenciat en Periodisme i Biologia, se centrarà en la figura de Prat de la Riba i la institució de la  Mancomunitat de Catalunya.

I d’història a art: el 15 de novembre la pintora i escultora Mariona Milla i Salinas analitzarà l’obra de Picasso en els seus primers anys, a la xerrada “Picasso jove, Picasso genial”.

També hi haurà una xerrada sobre solidaritat. En concret sobre els projectes que la Fundació Vicente Ferrer està portant  a terme a l’ Índia Rural, a càrrec de Lancy Dodem, coordinador de relacions externes i filantropia de la Fundació Vicente Ferrer. Serà el 13 de desembre.

Totes les conferències es faran a la Sala Maria Roser Carrau a les 6 de la tarda i s’emetran per videoconferència a través de la plataforma ZOOM. El preu de l’entrada és de 5 euros.

En el capítol de les sortides, organitzen dues. La primera és en autobús el 18 de novembre al Museu Picasso de Barcelona. L’autocar sortirà a ¾ de 10 del matí des del camp de futbol Xevi Ramon. El preu és de 30 euros per als socis i sòcies de l’Aula i de 35 per a les persones que no siguin sòcies. La sortida serà conduïda per Mariona Milla Salinas.

La segona serà en tren i  tindrà lloc el 23 de novembre, per fer la ruta guiada “Barcelona i el cinema”. S’ha d’estar a les 10 del matí a l’estació de tren de Renfe de  Vilassar de Mar. El preu de la sortida és de 10 euros per als socis i sòcies de l’entitat i de 15 euros per a les persones que no siguin sòcies.

També organitzen un monogràfic sobre cinema, del 27 d’octubre al 24 de novembre a l’Espai Galbany , sobre l’actriu de cinema i teatre Anna Magnani (1908-1973) i el seu univers escènic, impartit per Marga Carnicer Mur, doctora en comunicació per la Universitat Pompeu Fabra.

El cicle s’iniciarà el 27 d’octubre amb la presentació del curs, la introducció a la figura de Magnani i desvetllarà les claus d’anàlisi de la seva proposta artística.

En la segona sessió, que es farà el 3 de novembre,  s’analitzarà el paper de Magnani en la genealogia del neorealisme italià, les aportacions al personatge femení modern i la creació d’un univers figuratiu propi i reconeixible.

La tercera sessió tractarà sobre “Magnani the Magnificent” i es farà el 10 de novembre. Tractarà de l’època en què es va convertir en un personatge públic i celebritat a la Itàlia de postguerra i a Hollywood i va convertir-se en una estrella internacional.

La quarta sessió, que es farà el 17 de novembre, s’anomena “Mamma Magnani Roma” i tractarà sobre mite, ètica, llegat i maduresa creativa, ressorgiment econòmic i canvi d’època i la Magnani televisiva.

La cinquena sessió, que es realitzarà el 24 de novembre tractarà sobre  i clourà el cicle, serà “Magnani i les altres” i tractarà sobre la constel·lació d’influències i perspectives sobre el seu llegar i el tancament i posada en comú de conclusions.

Totes les sessions s’iniciaran a les 6 de la tarda i el preu per assistir a aquest cicle és de 20 euros per a les persones que siguin sòcies d’Aula d’Extensió Universitària i de 30 euros per a les que no ho siguin.

Per a més informació, visiteu el web de l’entitat