Actes amb motiu de la Festa Major, organitzats per La Rierada

El dissabte 17 de juny arrenca el tret oficiós a la Festa Major de Vilassar de Mar. Els nostres carrers, places, aparadors i espais comuns es tenyiran de verd, blau i taronja. Els tres colors de La Rierada que, seguint les fronteres virtuals que marquen les nostres rieres, divideix el poble en tres sectors. Un concurs veïnal, amistós, en el qual competeixen la Gent Pagesa, els Mestres d’Aixa i els Pescadors Contrabandistes. Una picada d’ullet, doncs, al passat de Vilassar de Mar.

Andreu Jolonch, portaveu de la Rierada, ha visitat l’espai “Parlant de tot” per a detallar totes les activitats que organitzen des d’aquesta entitat.

La Rierada és una proposta alternativa que arriba, ja, a la novena edició i que, Festa Major rere Festa Major, es va consolidant. Una proposta que, ha subratllat Jolonch, teixeix aliances i complicitats i cohesiona la nostra vila.Va començar aquella Festa Major de 2015 com un experiment, per a donar-li un nou enfocament a la festa gran del nostre poble i, a hores d’ara, és un referent, és un tot un èxit.

Les activitats que organitza La Rierada arrencaran, oficialment, el dissabte 17 de juny amb una matinal a Can Bisa on ja hi trobem propostes que funcionen: a les 11 conta contes i pintada del cartell i taller de ratafia casolana a partir de les 12’30h.De cara a la tarda, el pregó de la Rierada que, enguany, tindrà el Firobi com a protagonista. Acte seguit, es lliuraran els premis corresponents a la Rierada de l’any passat, en què va guanyar el sector taronja.Les distincions són unes rajoles commemoratives fetes a mà. També, és clar, premis a les millors decoracions a comerços i balcons de 2022. I és que la Rierada va aglutinant gent de totes les edats. De fet, des de l’organització es subratlla la voluntat de fer propostes no només pensades per al sector dels i les joves, sino també afegint activitats per a tothom.

En aquest sentit, Jolonch aprofita per assenyalar que ells i elles no tenien ni han tingut mai res a veure, a nivell d’organització, amb el Birrassar que, enguany, ja no es farà pels problemes que es deriven de control d’aquesta proposta que cau. Si que hi haurà una novetat. L’Escala birres que, segons ha dit, és una pràctica que va guanyant seguidors en diferents poblacions catalanes. Ens ha detallat en què consisteix l’Escala birres: escalar, amb cordes i un arnès, que està agafat a una grua, capses de cervesa i qui arriba més amunt sense caure, guanya i puntua pel concurs de la Rierada en l’apartat decoració.

El mateix dissabte 17 de juny, a dos quarts de 10 de la nit, tradicional penjada de l’Ase Innocenci que es farà al campanar, tot i que, sempre, amb la vista posada en la recta final de les obres que han de condicionar-lo. Si no, l’escenari seria façana de l’Ajuntament, tal i com s’ha fet en les darreres edicions quan, pel mal estat del campanar, la seguretat impedia fer-ho a la plaça de l’Església.. A les 11 de la nit, concert nocturn amb Marcel Marimon i PD Pussyl de Asalto, a la plaça del Círcol. Acabarà, diu Jolonch, força d’hora per respectar, al màxim, el descans dels veïns i veïnes.

I ens plantem, ja, en el diumenge 18 de juny. Pràcticament la Rierada es trasllada, es fa forta a la Platja del Palomares. A les 9 del matí,  Ioga matinal per després donar pas a un altre dels clàssics, el tradicional Navega com puguis que començarà a les 12 del migdia a la platja de Palomares. Surar al mar amb qualsevol andròmina que hàgim fet a casa i que no tingui, sobretot, ni ferro ni cantonades punxegudes. Es tracta d’ una de les activitats estrella, que es pot fer també amb amics i amigues i en família.  L’objectiu és fer el recorregut sense enfonsar-se. A les 4 de la tarda 4, Torneig de Volei 4×4 per al qual ja no queden places.

El divendres 23 de juny, a 2/4 de 10 de la nit, organitzen el sopar i concurs de truites a l’aparcament del Patronat Parroquial i després els concerts de revetlla.

El dissabte 24 de juny organitzen, a l’aparcament del Patronat Parroquial, a les 7 de la tarda una tarda de circ, una gran paellada popular a partir de les 9 de la nit i a partir de 2/4 de 10 de la nit, concerts amb  les actuacions d’Àlex Cortés, Mushkaa, Pachawa Sound, Mashup Paty i DJ Roger Freedom.

El diumenge 25 de juny a la plaça del Círcol a 2/4 de 9 del vespre  sopar popular, a càrrec del Casal Popular Atzari, que precedirà el III Combat de Glosa de Vilassar de Mar.

Consulta totes les activitats de La Rierada en aquest enllaç

Així, doncs, tots i totes a decorar amb els tres colors, marca de la casa, de la Rierada. Pel que fa a la venda d’objectes relacionats, mocadors, samarretes o unes espardenyes encintades amb els tres colors -cortesia de l’enyorada Calçats Moltó-, ho podràs trobar tot al Casal Popular Atzari,  fins a esgotar existències.