Activitats i accions de l’Assemblea de Dones de Vilassar de Mar amb motiu de la Vaga Feminista

L’Assemblea de Dones de Vilassar de Mar, formada per un grup ampli de dones de la nostra localitat, que inclou, entre altres, les associacions feministes de Vilassar de Mar, ha previst dur a terme un seguit d’activitats i accions amb motiu de la vaga feminista que hi ha convocada el dijous 8 de març de 2018.

 
A les 10 del matí faran una trobada no mixta a la biblioteca Ernest Lluch i a continuació organitzen el taller d’elaboració de pancartes que es portaran a la cercavila no mixta que començarà hora i mitja més tard, a 2/4 de 12 del migdia, i que recorrerà diversos punts de la nostra localitat . Es tracta d’una activitat no mixta per a informar la població sobre els motius de la vaga. Es demana als comerços, botigues, oficines que vulguin adherir-se a la vaga a que surtin a la 1 de la tarda a les portes dels seus respectius establiments per a visibilitzar aquest suport. Justament a aquesta hora, hi haurà una concentració a la plaça de l’Ajuntament a la qual seguirà la lectura d’un manifest. Més tard, hi haurà dinar, les persones que hi participin s’han de portar el dinar de casa i l’assemblea de Dones convidarà a cafè i hi haurà música. A les 5 de la tarda, trobada a l’estació de trens de Renfe de Vilassar de Mar per anar en columna a la manifestació que tindrà lloc a Barcelona, que sortirà des de la confluència del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal a 2/4 de 7 de la tarda.

 

Des de l’Assemblea de Dones es demana als veïns i veïnes que s’adhereixin a la vaga que col·loquin un símbol de color lila al balcó de casa seva (mocador, tela, peça de roba…) per a visibilitzar aquest suport. La vaga feminista ha estat convocada arreu del món entitats feministes. Per a aquesta jornada es fa una crida a la vaga laboral, de cura, de consum i estudiantil per conscienciar que, sense les dones, el món s’aturaria i també per denunciar les situacions de discriminació, desigualtat i violència que les dones pateixen pel sol fet de ser-ho.