Actes Dia de la Dona. Inscripcions obertes per a la cursa-caminada

El 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona i Vilassar de Mar ho celebra amb diferents activitats, entre les quals destaca com a novetat la realització d’una cursa no competitiva que seguirà l’itinerari d’una de les rutes saludables i que es podrà fer corrent o caminant.

Cartell cursa caminada dia de la dona

La cursa del Dia Internacional de la Dona, organitzada per l’Ajuntament, porta per lema “Avancem per la igualtat”. Qui opti per fer-la corrent seguirà l’itinerari de la Ruta llarga (6,60 km), i qui la vulgui fer caminant seguirà la Ruta mitja (4,40 km). Des de les 9 del matí, a la plaça de l’Ajuntament es farà l’entrega del dorsal i d’una samarreta amb la imatge del logotip del pla d’igualtat de gènere. La sortida tindrà lloc a les 9.45 h per a les persones que la facin caminant i a les 10 h per a les que la vulguin córrer, des de la mateixa plaça, i en acabar el recorregut hi haurà botifarrada gratuïta per a totes les persones participants. Les inscripcions, gratuïtes, estan obertes fins al 5 de març i es poden realitzar a l’Escola Nàutica, can Bisa o a través del c/e: martacasas@vilassardemar.cat.

El mateix 8 de març (12 h) Viladona, l’entitat de dones del municipi, inaugura l’exposició Dones, a l’Espai Cultural can Bisa, i el 13 de març organitza el tradicional sopar en commemoració del Dia de la Dona a l’Escola del Mar, amb música en directe.

Altres activitats

Durant tot el mes de març, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch exposarà llibres amb part de la bibliografia del portal infantil Gènius sobre gènere elaborada per un grup de treball on ha participat la mateixa biblioteca, i el dia 26 de març (17.30 h) farà una hora del conte especial amb el títol Les nenes al poder. A més, crearà un centre d’interès permanent sobre la igualtat entre homes i dones, fàcilment identificat amb el logotip del pla d’igualtat, que s’iniciarà amb fons de no ficció. D’altra banda, des de l’Ajuntament, del 2 al 6 de març, s’organitzaran tallers d’igualtat adreçats a l’alumnat de 6è de les escoles de primària.

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS

Del 2 al 6 de març

Tallers d’igualtat de gènere per a l’alumnat de 6è de primària de les escoles de primària del municipi.

8 març

Cursa del Dia Internacional de la dona. Fes-la caminant o corrent. Per a les persones que la vulguin fer corrent  l’itinerari serà la ruta llarga i per  les que la facin caminant la ruta mitja. La sortida a la plaça de l’Ajuntament per a les persones que la fan caminant serà a les 9.45 h, i per a les que la vulguin córrer a les 10 h. En no ser una cursa de caire competitiu es circularà agrupat. En arribar, hi haurà botifarrada gratuïta per a totes les persones participants. Inscripcions gratuïtes del 17 de febrer al 5 de març a l’Escola Nàutica, Can Bisa o al c/e: martacasas@vilassardemar.cat.

Del 8 març al 5 abril

Exposició fotogràfica Dones, del grup “Una mirada particular” de Viladona, amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Inauguració el dia 8 de març a les 12 h. Espai Cultural can Bisa. (Viladona)

13 març

21.30 h Sopar i música en directe de Viladona. Preu: 16 € les sòcies i 19 € les no sòcies. Escola del Mar. (Viladona)

26 març 

17.30 h L’hora del conte: Les nenes al poder, a càrrec de Laia Ventura. (Dins el Pla d’Igualtat de Gènere). Públic familiar. Biblioteca Municipal E. Lluch

Durant tot el mes de març

Exposició a la biblioteca de part de la bibliografia del Gènius sobre gènere (www.genius.diba.cat).