Actes del Dia Internacional de les Dones

 

La igualtat segueix sent una assignatura pendent de la nostra societat que, un 8 de març més, celebra el Dia Internacional de les Dones amb xifres dramàtiques pel que fa al nombre de dones assassinades per les seves parelles o exparelles i amb el debat obert sobre com actuar de manera més eficaç contra aquesta xacra. A Vilassar de Mar, l’Ajuntament manté la seva aposta per l’educació i la informació com a dues de les eines cabdals per aconseguir una societat més igualitària, sense violències ni discriminacions per qüestió de gènere. És per això que, un any més, celebrarem el 8M amb cultura, en les seves diverses manifestacions, tallers formatius i esport, una altra de les eines que contribueixen a lluitar per la igualtat.

N’és exemple la Caminada de la Dona que, es faci corrent o caminant, és ja una tradició d’aquesta celebració. Convoca dones i homes de totes les edats i ens recorda la necessitat de continuar esforçant-nos per aconseguir que tothom tingui les mateixes condicions i oportunitats en tots els àmbits. Enguany, arriba a la vuitena edició i se celebrarà el diumenge 12 de març. Sortirà de la plaça de l’Ajuntament, a les 10 h, i tindrà dos recorreguts: un de 4,40 km i un altre de 6,60 km. Com és habitual, l’esforç tindrà la seva recompensa després amb música de Les Monis i una botifarrada gratuïta per a totes les persones que presentin el dorsal. Les inscripcions s’obriran l’1 de març, fins al 8 o a exhaurir places, i es podran fer a través de l’app VdM o del telèfon 937540332 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h). Després de la Caminada, al vespre, a les 19h a la Sala Carrau, qui vulgui podrà relaxar-se amb l’humor de la companyia Teatre de la maleta i l’obra Ai, cony! Un monòleg d’amor, humor i ovaris. Les entrades es podran comprar anticipadament en línia o el mateix dia a la taquilla de la Sala Cultural Maria Roser Carrau.

L’oferta no s’esgota aquí. El Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD), en col·laboració amb les entitats feministes de Vilassar de Mar i altres entitats del poble, proposa activitats tan interessants com una conferència de l’Aula d’Extensió Universitària sobre la fecundació (7 de març a les 18h a la Sala Carrau) o una xerrada, organitzada per Viladona, sobre el que suposa ser dona a l’Afganistan (28 març a les 18h a la Sala Carrau). Viladona també ens convida a veure la pel·lícula Una cuestión de género (10 de març, 18h a la Sala Carrau) i el Vermutillo feminista del dissabte 11 (a les 11h al pati porxat de l’Escola del Mar).

Com cada any, la Biblioteca Municipal se sumarà a la celebració amb una original proposta. La d’enguany es titula Emocions violeta i va dirigida a famílies amb infants de 2 o 3 anys. A més, al Museu Enric Monjo, des del 5 de març es podrà visitar l’exposició Genealogies. Rescatar penyores, mentre que l’Aula de Música proposa participar en la sessió oberta de música i moviment expressiu o en una sessió oberta del Cor Grans Dones (10 de març, 17h, a la seu d’Aula de Música). El 8 de març, a les 12 del migdia, la regidora d’Igualtat llegirà el manifest institucional del Dia Internacional de les Dones a la plaça de l’Ajuntament, minuts abans de l’acció feminista reivindicativa, que serà realitzada per Assemblea i Viladona.

Aquella tarda, també es podrà assistir a una classe oberta del grau de Belles Arts titulada Quina bata? La nostra bata. D’aquell treball domèstic, d’aquelles dones (16h, Museu Monjo). A més de totes aquestes activitats, la Regidoria de Promoció de la Salut “desmuntarà el masclisme” amb els tallers que diverses professionals del SIAD impartiran en les escoles de primària del poble, mentre que la Regidoria de Joventut posarà punts d’informació sobre la pressió estètica en els instituts.

El PSC ha comunicat a Vilassar Ràdio que amb motiu del Dia Internacional de les Dones, aquest dimecres de 7 a 9 del vespre, a la Sala Galbany, organitza una xerrada sobre “Benestar femení pensat per dones”, a càrrec de Jou López, CEO de Femme Up. L’acte serà presentat per Isaac García-Oses