Actes del Dia Internacional de la Dona

El Dia internacional de la dona arriba enguany amb la covid-19 encara cuejant i la necessitat de reivindicar els drets de les dones més vigent que mai. La pandèmia ha agreujat la incidència de l’atur femení i l’empobriment de les dones, alhora que ha fet encara més evident la dificultat de la conciliació i la necessitat de posar l’atenció en el primer pla, sense oblidar la violència masclista, que segueix fent augmentar la llista de víctimes. És per això que, un any més i sense oblidar les precaucions sanitàries a les quals encara obliga la pandèmia, la Regidoria d’Igualtat i les organitzacions feministes de Vilassar de Mar aprofiten el 8 de març per cridar l’atenció sobre aquesta realitat organitzant diferents activitats.

Les activitats previstes són les següents:

Dijous 3 de març

18 h Taller de sexualitat. Adreçat a noies de 14 a 17 anys. Taller gratuït en què es treballarà el desig, el plaer, els límits i el consentiment femení. Cal inscripció per l’app VdM. Can Jorba. (Regidories de Joventut i Igualtat)

Dissabte 5 de març

D’11 a 14 h Carpes al carrer amb el lema Que cada dia sigui 8 de marçViladona i l’Assemblea Feminista donaran a conèixer la seva tasca i el SIAD, els serveis que ofereix. Plaça Picasso. (Viladona, Assemblea Feminista VdM i SIAD)

Diumenge 6 de març

9 h VII Cursa de la dona. A les 9 del matí, a la plaça de l’Ajuntament, entrega de dorsal i samarreta. La sortida per a les persones que la fan caminant serà a les 10 h i, per a les que vulguin córrer, a les 10.15 h). Inscripcions del 28 de febrer al 4 de març, a través de l’app VdM o al tl.937540332, fins a exhaurir les 600 places existents. Les persones que la facin corrent seguiran l’itinerari de la Ruta Llarga (6,60 km) i les que les facin caminant, el de la Ruta Mitja (4,40 km), totes dues, rutes saludables de Vilassar de Mar. Enguany, degut a la situació de pandèmia, no tindrà lloc la tradicional botifarrada. A les 10 h, es tancaran les taules i no s’entregaran més dorsals ni samarretes. En el cas que una persona inscrita no l’hagi recollit, se la considerarà absent. (Regidoria d’Igualtat)

18.30 h Teatre: Not talent. Espectacle d’humor improvisat de l’actriu i humorista Judit Martín amb la col·laboració d’Emma Bassas. Entrada gratuïta. Reserves a partir del 22 de febrer per l’app VdM. Sala Cultural Maria Roser Carrau. (Regidoria d’Igualtat)

8 de març

12 h Lectura del manifest institucional amb motiu del Dia de la dona. Plaça de l’Ajuntament. (Regidoria d’Igualtat)

17.30 h Hora del conte: Contes per a la igualtat,a càrrec de Diana Gasols. Adreçat a públic familiar. Sala d’actes Maria Gràcia Gelpí i Maltas de la Biblioteca Municipal E. Lluch. (Biblioteca Municipal)

18 h Cinema feminista: El retorn, la vida després de l’ISIS. Documental dirigit per Alba Sotorra, que fa el seguiment de com és la vida de les dones que surten de l’ISIS i intenten tornar als seus països. Presentació i col·loqui a càrrec de la directora i/o l’equip de direcció. Reserves al tl. 600466523 (Júlia). Sala Cultural Maria Roser Carrau. (Viladona)

Dijous 10 de març

20 h Taller Vine i mou-te per la igualtat! Taller gratuït per alleujar tensions. Imitarem una sèrie de balls per experimentar amb el nostre cos, guanyant flexibilitat. Espai Galbany. (Regidories d’Igualtat i Salut)

Dissabte 12 de març

17.30 h Cor Grans dones. Activitat coral adreçada a les dones grans que vulguin cantar cançons de tota la vida. Un espai on reconnectar amb tu mateixa, respirar, compartir, ballar i divertir-te! Aula de Música. (Aula de Música)

Diumenge 13 de març 

18.30 h Escena & Llibres especial 8M amb l’obra El que no es diu, de la companyia Col·lectiu CTB. Reserves gratuïtes a l’app VdM. Una parella que trenca i una veritat de la qual no han volgut parlar. Ara tots dos s’enfronten a una revelació que marcarà un camí diferent per a cadascú. Sala Cultural M. Roser Carrau. (Regidoria de Joventut)

(Imatge d’arxiu: Cursa del Dia de la Dona de l’any 2020)