Un Sant Jordi amb plena normalitat. Com els d’abans de la pandèmia. Falta molt poc perquè llibres i roses, roses i llibres inundin els carrers de Vilassar de Mar el proper dissabte 23 d’abril. Així, doncs, el passat diumenge 17 d’abril, a partir de les 9 del matí, els més impacients ja van poder visitar, i comprar, a les primeres parades de llibres i roses que es van instal·lar a la plaça de l’Ajuntament i al carrer de Sant Pau. A les 12 del migdia, i organitzat per Amics de la Sardana, la Cobla els Lluïsos de Taradell van oferirir el seu repertori també a la plaça de l’Ajuntament.Tampoc podem oblidar, si parlem de llibres (un dels reis de la festa juntament amb la rosa vermella) que a la Biblioteca Ernest Lluch, fins al 26 d’abril, hi ha plantada una exposició de novel·les de Sant Jordi sota el títol de “Reserva la teva novel·la!”

Carla Aledo, aquest dimecres 20 d’abril, posarà els nens i nenes de més de 5 anys en l’eix dels actes de Sant Jordi a Vilassar de Mar. A la Biblioteca Ernest Lluch presentarà el taller “Univers Invers, un llibre per aprendre els contraris. Pop up, paper i volum”. Hi ha places limitades i, per assistir-hi, cal reservar cita al correu electrònic b.vilassarm.elm@diba.cat

El divendres 22 d’abril a les set de la tarda, es farà saber el veredicte i lliurament de premis de la Mostra Literària Mossèn Pere Ribot, a la Biblioteca. Un acte que compta amb la col·laboració de l’Associació d’Amics de Mossèn Pere Ribot, la Tropa Teatre i la Regidoria de Cultura.

Atenció perquè el Dia de Sant Jordi, el 23 d’abril, durant tot el dia, els carrers de Vilassar de Mar apareixeran esquitxats per un munt de parades de llibres i roses. Al marge de les compres de les preceptives roses i llibres, hi ha també previstos un parell d’actes que cal esmentar. A dos quarts de 12 del matí, i al jardí de Can Bisa, actuació de diferents combos de l’Aula de Música. Mitja hora després; és a dir (al punt del migdia) i a la Biblioteca presentació del llibre “Fer teatre sense teatre a Vilassar de Mar”, escrit per Júlia Porta. Serà a la tarda del dia de Sant Jordi, a dos quarts de vuit del vespre i a la plaça Picasso, quan es durà a terme l’Escenificació de la Llegenda de Sant Jordi del segle XXI amb Final inesperat. Una representació apta per a tots els públics i sensibilitats. Amb la col·laboració de l’AVAL, els Mansuets de Foc i la Tropa Teatre.

Tancaran els actes de Sant Jordi el diumenge 24 d’abril. A les 12 del migdia es presentarà el llibre “40 anys d’ajuntaments democràtics a Vilassar de Mar. 1979-2019” de Josep Bernabeu. Hi assistiran els diferents alcaldes de Vilassar de Mar i l’acte es farà a la Sala Carrau.

Vilassar Ràdio emet dos programes especials amb motiu de Sant Jordi: aquest dimecres 20 al matí, s’ha emès una edició especial de “Parlant de tot” des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya i dissabte 23 al matí hi haurà una edició especial de “Bagul Sardanista” i un programa especial des de la nostra unitat mòbil.

Un cop repassat el programa d’actes del Sant Jordi a Vilassar de Mar, arriba el moment de donar un cop d’ull al que es prepara a Barcelona. La gran novetat serà la creació d’una superilla literària a l’Eixample (entre la Gran Via, l’avinguda Diagonal, Pau Claris i Balmes) que permetrà descongestionar la Rambla, tradicional epicentre de la festa a la capital catalana.Dins d’aquest perímetre hi haurà dos espais diferenciats, l’eix del passeig de Gràcia, que estarà reservat per a llibreters i floristes professionals, i l’eix de la Rambla de Catalunya, on s’hi instal·laran les associacions i entitats. Els vehicles podran circular pels carrers perimetrals i també per Aragó i València, mentre que la resta estaran dedicats exclusivament als vianants. L’encarregada, a Barcelona, de fer el pregó de Sant Jordi serà a lleidatana Imma Monsó.