Actes de Sant Jordi, del 15 al 23 d’abril

La visita teatralitzada al Museu Enric Monjo de la mà de Sant Jordi i la presentació, també teatralitzada, del treball guanyador de la IX Beca Ernest Lluch de recerca local, seran les novetats de la programació per celebrar la Diada de Sant Jordi al municipi. Actes tradicionals com les parades de venda de llibres i roses, les sardanes, l’escenificació de la llegenda de Sant Jordi o el lliurament de premis de la Mostra Literària, no hi faltaran a la cita.

Actes previstos:

15 d’abril

12 h Lletres dolces, lectura de textos propis, a càrrec del grup d’escriptura Modistes d’històries. Jardí Biblioteca Municipal Ernest Lluch. (Viladona)

18 d’abril

19 h Presentació del número 37 de la revista Singladures, amb la presència dels directors Agustí Martin i Alexis Serrano i la intervenció de Josep Estruch i Traité amb el col·loqui: L’exvot del bergantí goleta Sebastiano, del capità Pau Lloveras i Riera a la Mare de Déu de la Cisa, una història que torna a la llum 128 anys després. Biblioteca Municipal Ernest Lluch. (Regidoria de Cultura i Festes Populars)

Del 18 al 25 d’abril

Reserva la teva novel·la! Exposició de novetats de Sant Jordi 2023. Biblioteca Municipal Ernest Lluch. (Regidoria de Cultura i Festes Populars)

20 d’abril

19.30 h Quartet microrelatista, amb Beatriz Díaz, Miguel Àngel Flores, Ariadna Herrero i Pere Herrero Pi, quatre veus parlant de l’amor, el desamor, la guerra, la maternitat, el feminisme i molt més. Jardí de la Biblioteca Municipal Ernest Lluch

21 d’abril

19 h Veredicte i lliurament de premis de la Mostra Literària Mn. Pere Ribot Vilassar de Mar 2023. Biblioteca Municipal Ernest Lluch. (La Tropa Teatre i Regidoria de Cultura i Festes Populars)

21 i 22 d’abril

21 h Teatre amateur L’home que escrivia novel·les de detectius, escrita i dirigida per Lluís Ramis. Sala La Tropa Teatre (C. Sant Ramon, 125). (La Tropa Teatre)

22 d’abril

11 h Visita teatralitzada al Museu Enric Monjo de la mà de Sant Jordi i taller de punts de llibre amb scrapbook, per al públic familiar. Museu Municipal Enric Monjo. (Regidoria de Cultura i Festes Populars)

12 h Presentació del número 3 de la revista Mirades, on es parlarà de la tradició teatral a Vilassar de Mar, amb la participació de Joan Ramon, Carla Pi, Òscar Bujía i Quim Llisorgas. Sala Cultural Maria Roser Carrau. (Associació Mirades Vilassar de Mar)

19 h Presentació teatralitzada del llibre Ran de mar. La memòria dels pescadors de Vilassar de Mard’Agustí Martin i Mallofré, guanyador de la IX Beca Ernest Lluch d’investigació i recerca local de Vilassar de Mar 2020, amb la col·laboració de La Tropa Teatre. Sala Cultural Maria Roser Carrau. (Regidoria de Cultura i Festes Populars)

23 d’abril

matí i tarda Parades de venda de llibres i roses. Carrers de Vilassar de Mar

12 h Sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell. Plaça de l’Ajuntament. (Amics de la Sardana)

19.30 h Escenificació de la llegenda de Sant Jordi del s. XXI, apta per a tots els públics i sensibilitats. Plaça Picasso. (AVAL, Mansuets de Foc, La Tropa Teatre i Regidoria de Cultura i Festes Populars)