Actes de la Diada per aquest Dilluns 10

La programació de la Diada Nacional de Catalunya a Vilassar de Mar està en marxa des d’ahir. Avui dilluns 10 de setembre es faran els actes centrals amb la tradicional ofrena floral nocturna.

Les activitats es reprenen aquest dilluns, vigília de la Diada i es concentraran, com en els darrers anys, a la plaça de l’Ajuntament. A partir de les 9 de la nit hi haurà l’audició-ballada de sardanes que protagonitzarà la Cobla Sabadell.  A 2/4 de 10, sortirà de la plaça del Círcol en direcció cap a la plaça de l’Ajuntament, la VIII Marxa de Torxes que organitza l’Assemblea Nacional Catalana i que arribarà a la plaça de l’Ajuntament a 2/4 d’11 de la nit. Minuts més tard, hi haurà la lectura del manifest.

A ¾ d’11 de la nit, s’iniciarà el recital de poesia a càrrec de La Tropa Teatre i a les 11 de la nit els Sons de l’AVAL protagonitzaran una actuació musical. Un quart d’hora més tard, hi haurà un nou recital de poesia a càrrec de La Tropa Teatre, al que seguirà un recital a càrrec de la Coral Englantina. L’ofrena floral a la senyera s’iniciarà a ¾ de 12 de la mitjanit, els primers que la realitzaran són les entitats, i mitja hora més tard, a un quart d’una de la matinada, l’Ajuntament.

L’acte institucional comptarà amb un parlament de l’alcalde, Damià del Clot. Per acabar l’acte, a 2/4 d’1 de la matinada, s’interpretarà el Cant dels Segadors, himne nacional de Catalunya, amb la participació de la Coral Englantina.

Per la seva banda el grup municipal de Ciutadans de Vilassar de Mar ha explicat mitjançant un comunicat i unes declaracions a Vilassar Ràdio del seu portaveu, Juan Díaz, que no participaran en els actes institucionals perquè consideren que “no representen a tots els catalans”.