Actes del desè aniversari d’ANC Vilassar de Mar

Assemblea Nacional Catalana de Vilassar de Mar compleix el seu desè aniversari i ha organitzat diverses activitats per a commemorar-ho: del 22 de juny al 8 de juliol la Biblioteca Ernest Lluch acull una exposició sobre aquests primers deu anys de trajectòria, anomenada “10 anys d’assemblea a VdM” i el dissabte 25 de juny, a les 12’30h organitzen a la plaça Primer d’Octubre, ubicada davant de l’escola Pérez Sala, un vermut popular, amb la participació de Jordi Pesarrodona, vicepresident d’ANC i l’actuació musical d’Enric Neddermann.

Recentment han visitat l’espai d’entrevistes “Volem Saber”, presentat per la col·laboradora de la nostra emissora, Joana Hernández Verdaguer, per parlar d’aquests actes, en representació de l’ANC del nostre poble Jaume Valls, coordinador, Concepció Agustí, excoordinadora i Montse Ramis, que forma part de l’entitat.

A l’entrevista, Ramis ha descrit el moments previs que van donar pas  a la constitució de l’ANC de Vilassar de Mar el 2014. Concepció Agustí, excoordinadora de l’ANC del nostre poble, ha explicat que els anys que va estar al capdavant de l’ANC, a partir de 2016,  van ser molt intensos, ja que va un any després l’entitat va organitzar el referèndum de l’autodeterminació  de Catalunya de l’1 d’octubre. Ens ha parlat del mural que van dibuixar a la plaça del Círcol, que reflectia, ha explicat, el model de país que desitgen:  “Un país nou per a tothom”

Dolors Ramis ha  subratllat que l’ANC és absolutament transversal, hi ha persones de diferents sensibilitats polítiques que comparteix l’objectiu de la independència de Catalunya.

Jaume Valls ha explicat que la clau de la gran participació que va haver-hi al referèndum de l’1 d’octubre és el que el va tirar cap endavant la gent, no les institucions, no els partits polítics.

Per a Valls, amb l’elecció de la jurista Dolors Feliu com a nova presidenta d’ANC, s’inicia una nova etapa a l’entitat. Feliu visitarà la mostra  el 29 de juny a les 7 del vespre.

També han  explicat que el nombre de socis d’ANC VdM ha anat creixent durant aquests anys.