Actes amb motiu de Sant Jordi

“Evolució i paisatge a Vilassar de Mar (1850-2006)” és el nou llibre sobre la història local que surt al carrer coincidint amb Sant Jordi. Es tracta del treball guanyador de la III Beca d’investigació i recerca local Ernest Lluch que ha editat l’Ajuntament de Vilassar de Mar. La presentació del llibre tindrà lloc el 15 d’abril, a les 19 hores, a la Biblioteca Municipal Ernest Lluch. L’autor, Lluís Parcerisas i Benedé, gràcies a la reconstrucció de la cartografia històrica, reflecteix en el llibre els canvis en els usos del sòl a Vilassar de Mar en diversos talls temporals des de 1850 fins a l’actualitat i analitza com l’activitat econòmica ha estat influïda pel territori i com el paisatge s’ha vist modificat i afectat per les relacions econòmiques. L’obra, fruit de la III Beca d’investigació i recerca local Ernest Lluch (any 2006), es pot adquirir a les llibreries al preu de 14 euros. El llibre, de Pagès Editors, té 128 pàgines, a més de 16 pàgines a tot color amb imatges i plànols.

A més d’un ampli programa d’activitats, enguany l’Ajuntament repartirà 2.000 punts de llibre amb la imatge d’unes roses i el logotip de l’Ajuntament i l’adreça del web municipal, que es podran adquirir gratuïtament a les diferents dependències municipals i a les parades de llibres i roses.

PROGRAMACIÓ SANT JORDI:

15 abril
19 h Presentació de la publicació de la III Beca Ernest Lluch “Evolució i paisatge a Vilassar de Mar (1850-2006)”, de Lluís Parcerisas i Benedé. Biblioteca Municipal Ernest Lluch (Regidoria de Cultura)

16 abril
19.30 h Veredicte i lliurament dels premis de la Mostra Literària. Biblioteca Municipal Ernest Lluch (Regidoria de Cultura)

17 abril
11.30 h Itinerari i presentació de Passejades pel Maresme, guia de les Biblioteques del Maresme 2010, a càrrec d’Alexis Serrano (Centre d’Estudis Vilassarencs). Sortida a les 11.30 h des de la plaça de l’Ajuntament i arribada a la Biblioteca Municipal. Amb pica-pica final. (Regidoria de Cultura)

18 abril
De 10 a 14 h Programa especial de Vilassar Ràdio en directe. Plaça de l’Ajuntament
(Regidoria de Comunicació)

10 h Parades de venda de llibres i roses. Plaça de l’Ajuntament
12 h Sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell. Plaça de l’Ajuntament (Amics de la Sardana)

Del 19 al 24 abril
Tria la teva novel•la: exposició de novetats de Sant Jordi. Biblioteca Municipal Ernest Lluch (Regidoria de Cultura)

22 abril
19.30 h Club de lectura. La salvatge, d’Isabel-Clara Simó a càrrec de Raquel Picolo. Biblioteca Municipal Ernest Lluch (Regidoria de Cultura)

23 abril
Matí i tarda Parades de venda de llibres i roses. Carrer Sant Joan i plaça de l’Ajuntament

18 h L’hora del conte: Per què? A càrrec de la Cia. L’Espina de la Sardina. (A partir de 4 anys). Biblioteca Municipal Ernest Lluch (Regidoria de Cultura)

24 abril
11 h Taller infantil:  Fés el teu llibre, a càrrec de Sílvia Cantos. (Per a infants de 7 a 12 anys, places limitades). Biblioteca Municipal Ernest Lluch (Regidoria de Cultura)

Leave a Reply