Actes al jardí de Can Sust el 30 de setembre i l’1 d’octubre

 

El jardí de Can Sust acollirà la projecció d’un documental i un espectacle musical aquesta setmana.

En concret divendres 30 de setembre a les 8 del vespre serà l’escenari de l’estrena a Catalunya del documental “Darrere l’ombra de Natacha-Ramboya”.

Natacha Rambova (Salt Lake City,1897 – Pasadena,1966) va ser una dona emancipada i pionera de vida fascinant. La seva empremta creativa ha perdurat malgrat el desconeixement general sobre la seva existència. La seva biografia recorre variades estampes del segle XX: l’Anglaterra i el París de principis de segle, la dansa dels Ballets Russos, el naixement de la indústria cinematogràfica de Hollywood, els anys 30 a Mallorca i l’esclat de la Guerra d’Espanya o l’Egipte dels jaciments arqueològics.

La directora del documental, Georgina Sas, ha explicat a l’espai “Parlant de tot” que va decidir fer un documental sobre  Natacha Rambova quan fa 7 anys un escriptor, amic seu de Mallorca, li va presentar una imatge de Rambova, va començar a llegir la seva biografia, va començar a investigar i va trobar que la seva vida era molt fascinant.  Quan Rambova es va divorciar de Rodolfo Valentino, va anar a viure a Europa. Primer a Costa Blanca i després a Mallorca, durant l’època de la II República, fa de dissenyora d’interiors i es va casar aleshores un marí de l’armada espanyola.

L’adveniment de la Guerra Civil ho va canviar tot. Rambova va morir als 66 anys. Hi ha dos aspectes molt destacats de la seva biografia:  ha manifestat que va ser espia britànica i que va ser egiptòloga, especialitzant-se en l’època de Ramsès VI. Julià ha destacat que aquest documental té un gran valor històric.

Fins ara, aquest documental només s’ha pogut veure a Balears, on es va estrenar al canal autonòmic IB3, per tant serà l’estrena oficial a Catalunya.

Les entrades estan a la venda a entrapolis i al web jardidecansust

L’endemà dissabte 1 d’octubre el jardí de Can Sust acollirà a les 8 del vespre el concert “Paisatges catalans i andalusos”, a càrrec de la soprano vilassarenca Rosa Mateu i el guitarrista Jaume Linares, mestre de l’institut Vilatzara.

Julià ha explicat que es tracta d’un espectacle que Mateu i Linares no havien fet mai abans i ha avançat que  interpretaran obres, d’Enric Morera, Joaquin Rodrigo, Isaac Albéniz, Manuel de Falla, Federico Garcia Lorca, Fernando Sor, Manuel Oltra. També ha explicat que es comptarà amb la presència del compositor i mestre mataroní Moisès Bertran i també s’interpretaran obres seves. Per tant Bertran, que és professor  a la Universitat Nacional de Colòmbia, estarà donant recolzament als intèrprets. Les entrades per a aquest concert estan esgotades.

El jardí de Can Sust es troba al carrer Doctor Masriera, 27 de Vilassar de Mar.