Acte reivindicatiu de Recuperem El Baix Maresme el 31 de gener

La Plataforma Recuperem El Baix Maresme organitza un acte reivindicatiu diumenge 31 de gener, que consistirà en un tall de trànsit a la carretera la Nacional II a l’alçada de l’estació de trens de Renfe de  Premià de Mar a partir de les 11’30 del matí. S’espera que duri aproximadament hora i mitja.

Pau Arona, en representació d’aquesta plataforma , ha explicat que l’objectiu és reivindicar la pacificació del trànsit d’aquesta d’aquesta autovia  urbana que travessa els nostres municipis Ha dit que “volem guanyar espai públic per a la gent i reduir la contaminació que genera la Nacional II en un context d’emergència climàtica” Ha subratllat que per aquest espai “ha de passar un carril bici, que connecti de forma efectiva els pobles del Baix Maresme, des de Badalona fins a Mataró”.

Considera que  l’acabament del peatge de la C-32 el 31 d’agost de 2021 “és una oportunitat” i afegeix que “ correm el risc que, un cop més,ni la Generalitat, ni els ajuntaments ni el Consell Comarcal es posin al costat dels veïns si nosaltres no ens mobilitzem”      

Arona ha avançat que  serà un acte  festiu, on es llegirà el manifest comú dels moviment que lluiten per guanyar espai públic al territori i es posarà al dia a tots els assistents a l’acte de les darreres novetats sobrer la recuperació de la Nacional II.

Ha afegit que l’acte s’acabarà ballant la coreografia contra la contaminació que s’ha popularitat en els darrers talls de la Nacional II com el que es va fer a Vilassar de Mar el passat mes de setembre .

Arona ha recordat que la concentració es farà seguint el protocol anticovid 19 que estableix el PROCICAT i ha subratllat que “el dret a manifestació justifica el desplaçament fora del municipi”