Actes per commemorar els fets de l’1-O, aquest diumenge al vespre, a la plaça de l’Ajuntament

Amb el claim La dignitat d’un poble, l’Ajuntament de Vilassar de Mar organitza aquest diumenge 30 de setembre un acte institucional per recordar el primer aniversari de la celebració del referèndum d’autodeterminació del passat 1 d’octubre. La convocatòria és a la plaça de l’Ajuntament; a partir dos quarts de vuit del vespre. L’esdeveniment, que tancarà el gruix d’actes que es fan aquest cap de setmana al nostre municipi amb motiu dels fets d’ara fa tot just un any,  inclourà el passi de vídeos i imatges de Vilassar de Mar referents a l’1 d’octubre del 2017 a través d’una pantalla de grans dimensions. Immediatament després, hi haurà un seguit de parlaments; lectura de poemes; i l’actuació musical de Joan Reig Trio, format per Joan Reig (bateria dels Pets), Sergi Esteve i Sergi Carós.

L’acte institucional de la plaça de l’Ajuntament tancarà un diumenge consagrat a la memòria i a la reivindicació. Un diumenge que haurà començat, ben d’hora al matí, amb el Corre-urnes. Un acte que servirà per fer un homenatge i un reconeixement senzill i emotiu a les cinc escoles de Vilassar de Mar que l’1 d’octubre de 2017 van convertir-se en col.legi electoral.  Se’ls lliurà una placa commemorativa. Així, a les 11 del matí la comitiva iniciarà el periple a l’Institut Pere Ribot, mitja hora més tard seran l’Escola del Mar. Al punt de les 12 del migdia, la cita serà a la Bressoleta del Barato. A dos quarts d’una, la trobada serà al Pérez Sala i tancarà aquest particular corre-urnes el Museu Monjo a la una del migdia.

L’acte, que anima Vilassar de Mar a, textualment, retrobar-nos allà on vam votar, està organitzat per ERC de Catalunya Vilassar de Mar di Si, PdCat de Vilassar de Mar, Babord, Gent per Vilassar de Mar, Jovent Republicà de Vilassar de Mar, Solidaritat Catalana per la Independència, Demòcrates de Catalunya, el CDR de Vilassar de Mar i l’ANC de Vilassar de Mar.