Acte d’homenatge a la pianista vilassarenca Rosa Capilla

Dijous 9 de juny des de 2/4 de 7 de la tarda tindrà lloc a la Biblioteca Ernest Lluch un acte d’homenatge a la pianista vilassarenca Rosa Capilla i Trias. En concret, es realitzarà al jardí de l’equipament.

Capilla va començar a estudiar música i tocar el piano al col·legi de les Monges (actualment Les Franciscanes),  després, quan va tenir 14 anys,  al col·legi de les Concepcionistes de Mataró. Posteriorment va continuar els seus estudis musicals a l’acadèmia Granados-Marshall a Barcelona, sota la direcció personal del seu director, el mataroní Frank Marshall i va seguir després els seus estudis amb Alícia de Larrocha. Ha fet concerts, a més de a Vilassar de Mar i Mataró,  al Palau de la Música Catalana, a Madrid, a altres ciutats espanyoles, a Itàlia, a Alemanya i a Suïssa, entre altres llocs.

Ha dirigit cursos intensius d’interpretació de música a Granada i Santiago de Compostel·la. Està considerada una de les principals especialistes interpretant música clàssica espanyola.

Va conèixer la pianista vilassarenca Rosa Sabater. Capilla ha explicat en algunes entrevistes  que eren com a germanes.

Aquest acte està organitzat pel GOVI (Grup d’Opinió de Vilassar de Mar), amb el suport del Centre d’Estudis Vilassarenc, l’Ajuntament, Biblioteca i Rotary Club Vilassar Burriac

Els seus compositors preferits són Enric Granados, Isaac Albéniz i Manuel de Falla. També ha interpretat peces d’altres compositors, com Marcel Olm, de Mataró.

Josep Albert Petit, vicepresident del GOVI, ha explicat que fa molt de temps que estan treballant en la preparació d’ aquest acte d’homenatge i ha subratllat que Rosa Capilla que ha estat tot un referent en el món de la música amb una carrera concertística molt notable i ha recordat que ha participat en nombrosos actes musicals al Casal de Curació, al Museu de la Marina, al Museu Monjo, a l’Església de Sant Joan.

Capilla s’ha mostrat molt il·lusionada amb aquest homenatge, al que assistirà. Serà rebuda a les 18’30h, a l’inici de l’acte.

Pel que fa a l’estructura de l’acte, intervindran Josep Albert Petit, vicepresident del GOVI, Teresa Sierra, membre del comitè organitzador, Eulàlia Armengol, escriptora, exalumna de Capilla i membre del comitè organitzador, actuarà la Coral Englantina, Alex Gil, nebot de Capilla, i Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar, que presentarà el llibret que sobre Capilla ha editat el Centre d’Estudis Vilassarencs. 

(Foto:GOVI)