Acte d’ERC sobre la salut de les dones, a la Biblioteca

Tradicionalment, la medicina ha posat el focus en l’home deixant de banda, la dona que té les seves pròpies singularitats. Afortunadament, a poc a poc, va canviant la mirada i les investigacions i els estudis prenen, ja, com a referència tant el cap com el cos de la dona.

ERC, aquest dimarts vinent, 11 d’abril, als jardins de la Biblioteca Ernest Lluch a partir de dos quarts de 7 del vespre, proposa una xerrada per parlar de la salut de les dones.I ho fan des d’una mirada transversal. Cadascuna de les ponents abordarà la salut de les dones des del seu angle de visió, des de la seva experiència i perspectiva professional.

Així, en un acte que ERC vol que sigui molt participatiu, parlaran Tània Verge, consellera de Feminismes de la Generalitat de Catalunya, la infermera Paula Avellaneda i la doctora i consultora de Salut, Camino Calvo.

Precisament Camino Calvo ha explicat la raó de ser d’aquest acte pensat per ERC: la salut és un tema que preocupa a totes i tots.Ha afegit que quan va estudiar Medicina no s’aplicava la perspectiva de gènere i que la investigació estava centrada en proves mèdiques que es feien sobretot a homes.Segurament, queda molta feina encara per fer. Afortunadament, diu Camino, la dona, a poc a poc, s’ha anat introduint en la investigació científica i això es nota en els resultats.Ha recalcat que els estudis que es facin en medicina han de tenir en compte la perspectiva de gènere.

La xerrada d’aquest dimarts està pensada per ser el més participativa possible. Ha explicat que es tracta d’esvair dubtes. Camino ha subratllat que tots i totes hem d’anar educant-nos en aquesta nova perspectiva, que és més equitativa i igualitària.