Acord del govern i el PSC amb els pressupostos

L’equip de govern de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, format per ERC-VdM diu Sí i Gent per Vilassar de Mar, ha convocat aquest migdia una roda de premsa per explicar l’acord al que han arribat amb el PSC respecte el suport d’aquest grup per a l’aprovació dels pressupostos del 2017. La roda de premsa ha comptat amb representants de les tres formacions polítiques. L’alcalde, Damià del Clot, ha enumerat les aportacions del PSC que s’han incorporat al pressupost municipal que es portarà a aprovació en ple extraordinari el proper 27 d’abril.

Són les següents:
• Destinar un import de 40.000 euros al foment de l’ocupació i l’activitat econòmica a Vilassar de Mar, prioritzant les polítiques de foment del teixit empresarial del municipi; principalment autònoms i petites i mitjanes empreses.
Concretar una partida del pressupost vinculada a cultura i memòria història, a fi i efecte de destinar recursos amb l’objectiu d’informar a la ciutadania de la història vinculada al patrimoni cultural de la vila.
Potenciar la Taula de mobilitat mitjançant la contractació temporal i parcial, mitjançant conveni o instrument jurídico-administratiu que sigui més adient, d’un tècnic de mobilitat que faciliti el desplegament dels acords fruit del treball de la Taula de mobilitat. Tanmateix, es destinarà una partida de 20.000 euros en aquest exercici 2017 per fer efectiu el desplegament de les primeres actuacions.
Partida de 150.000 euros a destinar als pressupostos participatius.
 Creació d’una Taula de treball per desenvolupar el projecte educatiu a Vilassar de Mar.

 
Des del govern han agraït l’actitud “constructiva, dialogant i compromesa” de les dues regidores del grup municipal del PSC. L’alcalde Damià del Clot ha afirmat que amb aquestes aportacions els pressupostos són “més plurals i contribuiran al benestar dels ciutadans i ciutadanes de Vilassar de Mar”. Per part del PSC, la seva portaveu, Alícia Rodríguez Luna, ha valorat positivament l’acord: “Som un partit que en allò que beneficiï la ciutadania ens trobaran”, ha afirmat. Des de Gent per Vilassar de Mar, soci de govern, Joan Roca ha agraït la predisposició del PSC i ha dit “s’ha de prioritzar el municipi i no entrar en guerres per desgastar el govern”. Tot i això, Roca ha volgut deixar clar que aquest és un acord que no garanteix l’aprovació dels pressupostos: “És un pacte que podria no ser suficient per aprovar-los”.