“Abaixa el soroll i puja el civisme” nova campanya de l’Ajuntament de Vilassar de Mar

De nit, abaixa el soroll i puja el civisme. La Regidoria de Joventut i la Policia Local han encetat aquesta campanya per a respectar el dret al descans dels veïns i veïnes durant les nits d’estiu. Enfocada, especialment als i les joves. Algunes recomanacions, no cridar a carrers o places o no escoltar música amb dispositius portàtils amb altaveus. Campanya fruit de les queixes repetides de vilassarencs i vilassarenques pel soroll a les nits. La trobarem en cartells que es penjaran a diferents places del nostre municipi.

La campanya és conscient que, a les nits d’estiu, els espais públics com places i parcs poden aplegar un bon nombre de persones. Especialment jovent. Amb l’objectiu de reduir els nocturns en aquests espais, des de l’Ajuntament de Vilassar de Mar es pretén sensibilitzar la ciutadania en el respecte al descans del veïnat.

La intenció és cercar l’equilibri entre el dret a gaudir dels espais públics i el dret a descansar. En aquesta ocasió, la campanya es dirigeix als i les joves que són habitualment presents a les places públiques durant les nits. El consistori entén que les places són llocs de trobada, d’expressió i d’esbarjo per als i les joves, i és per això que volen abordar aquesta situació de manera educativa i respectuosa. L’objectiu és fomentar el respecte mutu i la convivència entre tota la ciutadania.

La nostra comunitat, recorda l’Ajuntament, està formada per persones de diferents edats i condicions, i cadascú té dret a gaudir del seu espai de vida i a descansar en un ambient tranquil. És fonamental trobar un equilibri entre el dret d’expressió i el dret al descans. Per això, convidem a reflexionar sobre les conseqüències del soroll excessiu durant les hores nocturnes i a prendre consciència de l’impacte negatiu que pot tenir sobre la salut dels veïns i veïnes.

Es demana, doncs, col·laboració per aconseguir un entorn de convivència més equilibrat i agradable per a tots i totes. Abaixar el volum de les converses o de la música són petits gestos que poden facilitar la convivència. La Regidoria de Joventut col·locarà cartells en diferents places de Vilassar de Mar amb el lema “Abaixa el soroll i puja el civisme” per recordar-ho i ferho visible.