Aquest dissabte, presentació del llibre “Romà i Rossell, el primer de tots” d’Ernest Lluch

El PSC de Vilassar de Mar organitza dissabte 18 de setembre a 2/4 de 12 del migdia al jardí de la Biblioteca Ernest Lluch la presentació del llibre “Romà i Rossell, el primer de tots” d’Ernest Lluch.

“Romà i Rossell, el primer de tots“ recull els treballs d’Ernest Lluch sobre la vida i el pensament de Francesc Romà i Rossell.

Francesc Romà i Rossell (Figueres, 1726- Mèxic, 1784), destacà com a jurista, magistrat i escriptor polític i econòmic i, també, pels importants càrrecs públics que va ostentar; els darrers, Regent de la Reial Audiència i Virrei interí de Mèxic.

Aquest llibre va veure la llum el 2020 de la mà d’edicions Calígraf. Ha tingut cura de l’edició de l’obra l’historiador i economista Joan Armangué.

Intervindran en l’acte Joan Armangué i Manuel Mas, economista i exalcalde de Mataró.

Lluch situa Romà i Rossell  com el primer economista després de la Guerra de la Successió, al 1714 i, també, com el primer català que després d’aquests fets, va defensar les reivindicacions polítiques de Catalunya. 

Lluch defineix Romà i Rosell com a mercantilista liberal, partidari del poblacionisme (augmentar la població per a dedicar-la a activitats productives), favorable als béns de luxe que asseguraven el consum, i defensor dels gremis catalans, de la llibertat econòmica, del prohibicionisme i del lliure comerç amb Amèrica.