A Vilassar de Mar i al Maresme, hi ha més persones aturades que a l’octubre, però menys que fa un any

Atur a Vilassar de MarLes dades d’atur del mes de novembre han tornat a situar per sobre de 40.000 la xifra de maresmencs i maresmenques que cerquen feina. Respecte al mes anterior, el nombre de persones aturades ha pujat en 520. Pel que fa a Vilassar de Mar, hi ha 1.266 aturats, 4 més que el mes d’octubre, un 0’32 % més. La taxa d’atur a la nostra localitat és a hores d’ara del 12’47 %. La part positiva la trobem fent balanç interanual. Segons el Report d’Atur que elabora l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, al Maresme tenim un 1,75% menys d’atur que en el mateix període de l’any passat i a Vilassar de Mar un 2’16% menys.

La indústria i la construcció són els sectors econòmics que tenen un comportament més positiu en la frenada de l’atur. La tendència queda reflectiva tant en la comparativa amb el mes d’octubre com en la interanual. En el cas de la indústria, durant el mes de novembre va reduir el nombre d’atur en un 0,69%, un percentatge que s’eleva fins al 5,90% si comparem amb xifres de 2012. Pel que fa a la construcció, aquests percentatges encara són superiors. El mes passat va baixar el nombre de persones aturades en un 0,92% i interanualment ho ha fet en un 9,77%.

Les dades positives d’aquests sectors, però, es contraresten amb les de l‘agricultura i, especialment els serveis. En el primer dels casos, l’atur va pujar durant el mes de novembre el 5,28% (interanualment ho ha fet un 10,41%) i en el segon, l’increment mensual ha estat del 2,16% i interanualment del 0,89%.
Les dades del mes de novembre situen la taxa d’atur del Maresme en el 17,7% i el nombre de persones aturades en 40.397. A nivell percentual, l’augment de la desocupació respecte al mes d’octubre ha estat de l’1,30% i en comparació al mateix període de l’any passat de -1,75%. La tendència comarcal és la mateixa que se segueix al conjunt de la província de Barcelona i a la resta de Catalunya, si bé en aquests casos l’atur mensual ha pujat amb menys intensitat i el descens interanual és més destacat.
Les dades per municipis reflecteixen que només hi ha hagut un descens mensual en la xifra de persones aturades a 9 municipis: Alella, Argentona, Dosrius, Montgat, Òrrius, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Tiana.