A partir de demà, I Jornades del pèsol

Demà comencen a Vilassar de Mar les primeres jornades del pèsol, una iniciativa de l’Ajuntament de Vilassar de Mar amb la qual el nostre poble s’adhereix per primera vegada a ‘La cuina del pèsol del Maresme’, un circuit gastronòmic per diferents municipis de la comarca amb l’objectiu de promocionar el consum del pèsol.

Les jornades del pèsol s’allargaran fins al 30 d’abril. Cinc restaurants de la vila oferiran menús amb el pèsol com a ingredient protagonista: Cal Pep, El Terral, La Nova Atlàntida, l’Atlàntida 2 i el restaurant del Club Nàutic de Vilassar de Mar. La regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Debora Jover-Santiñà, ha explicat que la iniciativa ha tingut una bona acollida entre els restauradors.

Pèsols de Llavaneres amb botifarra del perol i cansalada; crema de pèsols amb cuixetes de guatlla i oli de trufa; lluç amb pèsols a la bilbaïna amb bitxo fresc i alls; o pèsols del Maresme a la catalana són alguns els plats que es podran degustar durant aquests dies als restaurants vilassarencs.

En el fullet “La cuina del pèsol del Maresme 2009” editat pel Consorci de Turisme Costa de Barcelona Maresme es recullen les activitats i els menús que s’han programat a Vilassar de Mar, Cabrils, Sant Andreu de Llavaneres i Mataró, a més d’algunes receptes culinàries. El fullet es pot trobar a l’Ajuntament de Vilassar de Mar.

Leave a Reply