A l’abril, baixa l’atur a Vilassar de Mar i al conjunt del Maresme

El Maresme ha registrat un important descens de l’atur durant el mes d’abril. Les dades oficials comptabilitzen 1.413 persones menys com a demandants de feina. Segons l’informe elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, el sector serveis és el que ha tingut un impacte més positiu, però la disminució de l’atur també s’ha notat a l’agricultura, la indústria i la construcció. Només en 5 dels 30 municipis de la comarca s’han comptabilitzat petits increments de les llistes de persones en situació d’atur. El Maresme ha tancat el mes d’abril amb 27.128 persones aturades, la xifra més baixa dels darrers 8 anys. A nivell percentual, el descens de la desocupació ha representat una baixada del 5,74% respecte al mes anterior i del 12,50% en la comparativa interanual. Pel que fa a Vilassar de Mar, hi ha 872 persones aturades, 40 menys que al març, un 4’39 % menys. La taxa d’atur a la nostra localitat és del 9’29%.

 

 
Al conjunt de la comarca, les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local reflecteixen una reducció de demandants de feina en tots els grups d’edat i en tots els sectors econòmics. Com era previsible, per la celebració de Setmana Santa, el sector serveis és el que ha encapçalat la baixada en xifres absolutes, però és l’agricultura la que, percentualment, ha notat un descens més destacat (6,07%). Segueix els serveis amb una reducció del 5,83%; la indústria amb una baixada del 3,29%; la construcció amb un descens del 3,20% i el col•lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA) amb un registre de -1,41%.

 

 
Les dades municipals mostren que només en 5 poblacions de la comarca: Caldes d’Estrac, Sant Iscle de Vallalta, Tiana, Sant Vicenç de Montalt, i Teià s’han registrat petits increments de l’atur. En el cas dels tres primers municipis, 1 persona més; 3 a Sant Vicenç i 8 a Teià. Per la seva banda, a Sant Andreu de Llavaneres no hi ha hagut canvis respecte a les xifres del mes anterior. Els descensos en la resta de municipis han permés, per exemple a Pineda de Mar (municipi del Maresme amb més persones en situació d’atur) baixar la taxa per sota del 20%. Cabrera de Mar i Alella són els municipis amb menys persones aturades. En el cas de Cabrera, les persones sense feina és del 6,81% i en el d’Alella del 6,89%. La mitjana comarcal se situa en el 13,68%. El Maresme té una taxa d’atur superior a la catalana (12,69%) i a la provincial (12,36%).