600 persones inscrites a la caminada familiar, l’acte central de la VII Setmana de la Salut

Vilassar de Mar celebra del 3 al 13 d’abril la Setmana de la Salut amb un munt d’activitats per informar, prevenir i fomentar hàbits saludables entre la població. Aquesta edició, la setena, torna a posar èmfasi en la importància de tenir un municipi cardioprotegit, incorporant dos nous desfibril·ladors, un exterior al barri de la Xinesca i un altre de mòbil per a la Policia Local, que es sumen als 14 que des de l’any passat ja estan distribuïts per tot el poble.

La Setmana de la Salut, organitzada per la Comissió d’Estils de Vida Saludables, que està formada per l’Ajuntament, els centres educatius del municipi i les seves Ampes i el CAP Dr. Masriera, és la visibilitazació de la feina que es fa al llarg de l’any per part d’escoles, instituts, Ampes, el CAP i molts altres agents de salut i entitats. Comptarà amb xerrades i tallers sobre diferents temes relacionats amb la salut com ara per deixar de fumar, aprendre a fer reanimacions cardiopulmonars, crear formatges artesans o millorar el sòl pelvià, entre d’altres.

L’acte central es farà el dia 8 d’abril, a les 10 h, i consistirà en una caminada familiar que tindrà diferents sortides (des de les escoles o can Bisa) amb final a la platja de Palomares, on hi haurà inflables per als infants, tallers de reanimació cardiopulmonar, carpes de serveis i un aperitiu saludable. Les inscripcions es van tancar en arribar als 600 participants. L’acte finalitzarà dibuixant un cor gegant vermell a la sorra.

A més de les activitats programades, durant tota la Setmana hi haurà portes obertes a les activitats del programa municipal d’activitats físiques dirigides i a les que es fan a la Piscina Municipal. Els centres educatius també faran moltes activitats especials per transmetre a l’alumnat hàbits saludables. Entre les novetats d’enguany, el comerç es suma a la tasca de divulgació de la salut i, a més de les farmàcies,  9 botigues de Vilassar Comerç oferiran descomptes i promocions especials.