Vora de 500 persones fan servir la targeta Bus’65

Fins ara unes 500 persones aproximadament estan utilitzant la targeta Bus’65, que permet viatjar de forma gratuïta a totes les persones majors de 65 anys a les línies C13 i C7 del bus urbà que recorre Vilassar de Mar.

Per obtenir la targeta Bus’65 cal demanar-la a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, situada a la planta baixa de la Casa Consistorial (Plaça de l’Ajuntament, 6) de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 de la tarda.  Cal portar la següent documentació: fotocòpia del DNI i 1 foto tamany carnet. Per a més informació, cal trucar al 93 754 24 00.

Aquesta mesura és fruït de l’acord a què es va arribar en la sessió plenària del 22 de novembre de 2007. El govern, en mans de CiU, amb el recolzament d’ERC i PP i els vots en contra del PSC i IC-Verds, ha ampliat des de principis d’any la gratuïtat del servei del bus, ja que abans la targeta gratuïta estava restringida a les persones majors de 65 anys amb pocs recursos econòmics, però ara ja no hi ha condicionaments econòmics.

La línia C13 s’ha segregat de Cabrera de Mar i ara només recorre Vilassar de Mar; ha ampliat el recorregut i ha augmentat la freqüència de pas  L’objectiu dels canvis, segons el regidor de Governació, Ismael Duran, “és garantir a tots els ciutadans i ciutadanes de la vila un servei de transport públic que sigui pràctic, còmode, ràpid i adaptat a les necessitats d’una població, que volteja ja els 20.000 habitants”. Segons ha explicat Duran a Vilassar Ràdio, els usuaris del bus han valorat molt positivament aquest canvis.

Entre les millores, s’ha ampliat en horari punta el recorregut de la línia per potenciar l’ús del bus per part dels escolars creant parades a les rodalies dels centres escolars com per exemple al nou IES Vilassar de Mar, al CEIP Els Alocs i a l’Escola del Mar, s’ha creat una nova parada a la plaça de l’Ajuntament, s’assegura a tota la població el servei de bus durant tot el seu horari de funcionament –fins ara de 10 a 17h el bus no passava per la Xinesca i ara sí que ho farà- i s’ha millorat l’horari de pas reduint el temps d’espera passant dels 30 minuts actuals als 20 minuts i als 15 en hora punta. La connexió amb la línia de bus de Cabrera queda garantida a través de l’estació de la Rambla Vinyals, al Pla de l’Avellà. L’horari de funcionament és els dies laborables, inclòs el mes d’agost, de les 6′20 a les 22.40 h, i els dissabtes de les 9.20 a les 18.40 h. L’horari punta anirà de dilluns a divendres de les 7.45 a les 9.15h i de 16.45 a 18.15h.

L’altra millora en transport urbà consisteix en la creació d’una nova línia d’autobús, C7,  que uneix, per primer cop, el nucli urbà de Vilassar de Mar i Cabrera amb el polígon industrial dels Garrofers. El seu recorregut comença a Vilassar de Mar amb parada a la plaça de la Barretina, puja per la carretera de Cabrils fins al polígon industrial fent quatre parades dins del mateix polígon i finalitza el seu recorregut a la plaça de l’Ajuntament de Cabrera de Mar. La nova línia funciona coincidint amb l’horari laboral dels treballadors del polígon, és a dir, els dies laborables de 5.45 a 10.15 h i de 13.45 a 19.15 h.

Leave a Reply