47 persones van donar sang aquest passat diumenge a Vilassar de Mar

Aquest passat diumenge 7 de febrer al matí va tenir lloc una nova campanya de recollida de donacions de sang, organitzada pel Banc de Sang i Teixits de Catalunya. A mitjans de la passada setmana es va tancar el termini d’inscripció, ja que  es van omplir totes les places disponibles. En total s’han recollit 47 donacions de sang, de les quals una corresponia a una persona que efectuava donació per primera vegada. 5 persones no han pogut donar sang per prescripció del metge, és el que tècnicament es coneix com a “oferiment”  

Sílvia Delgado, tècnica del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, ha explicat que se senten molt satisfets de com ha anat aquesta campanya i ha avançat que el proper dia que tornaran a fer recollida de donacions de sang serà diumenge el diumenge 7 de març de 10h a 14h, i també, a l’igual que en aquests darrers mesos, a les instal·lacions d’Aula de Música.

Recordem que des de  l’esclat de la pandèmia del coronavirus, en totes les campanyes de recollida de donacions de sang que es realitzen a tot Catalunya, cal inscriure’s prèviament per poder donar sang i s’apliquen tota una sèrie de protocols derivats de la legislació vigent en relació al coronavirus. Es demana als donants que es rentin les mans amb gel hidroalcohòlic, se’ls pren la temperatura i se’ls lliura una mascareta quirúrgica. També se’ls dona un boli d’un sol ús per omplir el formulari, que es pot portar emplenat de casa si es descarrega de la web del Banc de Sang. Després de cada donació es desinfecta cada llitera i es dóna  als donants un petit refrigeri.