4 treballs de recerca d’alumnes de l’INS Vilatzara han estat premiats a la 17ena. Exporecerca Jove

IMATGE-XVII-03Sis alumnes de l’Institut Vilatzara, Irene Sallent, Marina Tolosa, Maria Escolà, Aleix Rodríguez, Pere Valls i Arnau Valbuena van presentar els seus treballs a la dissetena Exporcerca Jove, celebrada del 17 al 19 de març al campus de La Salle. Quatre d’ells han aconseguit premis i distincions d’honor en una edició del certamen que, segons el professor Jesús Arbues, retirat però que segueix col•laborant amb l’institut, ha estat d’alta qualitat.

El projecte d’Arnau Valbuena anomenat “Projecte ROV: Disseny i construcció d’un robot submarí”, va guanyar el premi del SCIC.El presentat per Aleix Rodríguez anomenat “Un projecte diferent. Disseny, construcció i programació d’un dispositiu comandat per veu, whatsapp i Telegram”, va assolir el segon premi de la 17ena. Expo Recerca Jove i també els premis Intel Excellence in Computer Science i el de la Societat Catalana de Tecnologia.

“Infància Captiva”, presentat per Maria Escola, va obtenir el premi especial Ciències Socials i el projecte de Pere Valls “Crawl & Roll, gatejador i cadira bascular”, va aconseguir tres premis: Yale Science and Engineering Corporation, Tram Educa i Premi Diversitat Tecnològica.
Els premiats tindran l’opció de seguir defensant les seves propostes en propers certàmens nacionals i internacionals. Arbués ha explicat a Vilassar Ràdio que les properes cites de l’Institut Vilatzara passen per la convenció Insalt Palm de Mataró i per la participació, amb tres alumnes, en el parlament Científic Jove amb la promesa d’arribar a Brussel•les. Arbues s’ha mostrat molt satisfet amb la feina i la dedicació de tots els alumnes de l’institut. Ja són coneguts per la seva dedicació i investigació en la realitat augmentada, ara apunten cap a la realitat virtual.