37 persones participen al Taller de Sant Valentí, adreçat als professionals de la venda de flors i plantes

37 persones van participar dilluns 1 de febrer al taller de Sant Valentí, adreçat als floristes i professionals de la venda de flors i plantes, que va tenir lloc al Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya al matí i a la tarda. Aquest ha estat el primer d’una sèrie de tallers, que inclouen disseny de composicions i continguts de tècniques de venda i gestió del negoci. Els Tallers del Mercat volen ser un incentiu perquè els clients de l’entitat facin front a l’actual context econòmic amb idees noves i recursos imaginatius. El taller de Sant Valentí va ser conduït pel florista i dissenyador de Sant Celoni Carles J. Fontanillas.

Com és habitual en les seves intervencions,  Carles J. Fontanillas va conjugar tècnica i creació a parts iguals, en una jornada distesa en què es varen realitzar quatre treballs. Les propostes de Fontanillas destacaren per l’elegància en una diada en què sovint el tòpic de l’amor i el romanticisme oculta l’ús que sempre cal fer de la imaginació.

Anemones, roses i orquídies Cymbidium i Phalaenopsis foren les principals protagonistes. Els treballs estaven plens d’altres petites flors acolorides i verds frescos. Tampoc hi van faltar complements: cintes, cors, accessoris vermells, roses, fúcsies… adients a la celebració del dia dels enamorats, que tindrà lloc el 14 de febrer. Noves idees i la posada en pràctica de recursos que potser havien quedat oblidats. Enreixats, malles i estructures realitzades amb materials diversos que aporten un valor afegit als treballs florals: el de la feina manual del florista que cap altre establiment pot oferir.

Destacà un arranjament amb rosa envoltat d’un enreixat de branquetes, amb amaranthus, hipèric, verds africans i un gran cor de feltre. També un treball amb Cymbidium, que es va guarnir amb fustetes i steelgrass. Un curiós suport de metall donava el toc original al conjunt. També es va confeccionar un ram de mà preciós recolzat sobre una malla de coure modelada amb forma de cor. Aquest material, que és biodegradable, apuntà Fontanillas, es doblegà, deformà i finalment trepitjà fins a aconseguir un enreixat atapeït que permeté encabir-hi les flors i els verds. Una última composició amb planta completà el taller. Jordi Rodón, tresorer del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, ha fet un balanç positiu de com ha anat aquest taller.

Leave a Reply