Es recullen 36 donacions de sang a la campanya organitzada per l’alumnat de 4art. d’ESO del Pere Ribot

36 persones van donar sang aquest passat dimarts 7 de juny a la campanya que van organitzar els alumnes de quart d’ESO de l’institut Pere Ribot , en coordinació amb el Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Cal destacar que d’aquestes, 30 havien donat sang en altres ocasions i 6 van efectuar donació per primera vegada. A més cal afegir que va haver-hi persones que, per prescripció mèdica, després d’omplir el qüestionari que han de respondre tots els donants, no van poder donar sang. És el que tècnicament es coneix com a “oferiments”

Aquesta campanya s’emmarcava en el treball transversal del Servei Comunitari, i l’assignatura de Biologia, i estava entroncada amb el treball de salut que es fa des de l’institut.

Abans de començar a preparar aquesta campanya, van rebre una xerrada formació per part del Banc de Sang. Seguidament van elaborar cartell promocional  d’aquesta campanya, que tenia com a lema de “10 minuts menys, 3 vides més. Dona el millor de tu, dona sang”.

Va ser en aquest moment quan van contactar fa dies amb la nostra emissora i van ser entrevistats dies després al magazín matinal “Parlant de tot” , que condueix Jaume Cabot.

El dia de la donació les tasques que van realitzar van ser acompanyar als donants quan arribaven a l’institut al punt de donació, i després de la donació, els repartien menjar i beguda perquè poguessin recuperar-se. Altres tasques que han realitzat ha estat fer un vídeo.

Els alumnes han explicat com a anècdota que una donant es va deixar les ulleres a casa i li van llegir totes les preguntes del qüestionari mèdic perquè tingués coneixement de les qüestions que planteva el qüestionari.

Els alumnes han fet un balanç molt positiu d’aquesta experiència.

A part d’aquesta campanya organitzada pels alumnes de quart d’ESO de l’institut Pere Ribot, des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya recorden que aquest divendres 10 de juny, hi haurà donació de sang a la unitat mòbil mèdica que estarà instal·lada de 9 del matí a 1 de la tarda davant del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya, a l’avinguda Beniamino Farina, 135. Organitza Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

 

 

 

 

 

 

0301