31è. Cicle de Concerts Rosa Sabater

 

El cicle de concerts Rosa Sabater arriba enguany a la seva trenta-unena edició i consta de tres concerts que es faran des d’abril fins al juny a la Sala Maria Roser Carrau.Es tracta d’un certamen organitzat per Joventuts Musicals, amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar

Xavier Barbeta, president de l’entitat, ha subratllat que Rosa Sabater era una de les pianistes catalanes amb més projecció i ha recordat que tenia una casa al carrer del Carme, on estiuejava.

El primer concert tindrà lloc el 15 d’abril a 2/4 de 7 de la tarda i serà un recital de piano d’Alba Ventura. Ventura és una de les pianistes amb més projecció internacional de Catalunya. Nascuda a Barcelona, va debutar com a solista a l’edat de tretze anys. Des de llavors la seva carrera com a solista no ha parat de créixer amb invitacions d’auditoris com el Wigmore Hall, el Barbican i l’Església de St. Martin in the Fields, Concertgebouw d’Àmsterdam, Musikverein, Cité de la Musique de París i la Sala Svetlanovsky de Moscú entre d’altres. Ha tocat, a més, a les principals sales de tot Espanya. La seva activitat internacional també l’ha portada a actuar als Estats Units, Colòmbia, Argentina, Nova Zelanda i la Xina. Ha col·laborat amb importants orquestres com la Philharmonia i Hallé, London Mozart Players, Filharmónica Nacional d’Hungria, la Simfònica Nacional Txeca i les principals orquestres españoles. Ventura interpretarà obres de W.A.Mozart, Domenico Scarlatti, Isaac Albéniz i Frederic Mompou.

El segon concert es farà el 20 de maig a la mateixa hora i el protagonitzarà Ensemble Triato.Els integrants d’aquesta formació musical són Sergio Monsalve (contratenor), Miquel González (viola de gamba) i Jordi Ribell (continu). Tots ells formats a Barcelona i amb un llarg recorregut professional. Combinen la seva activitat com a concertistes amb la docència a diferents centres de Catalunya.Interpretaran obres de Juan Hidaldo, Henri du Bailly, Francesco Cavalli, Antonio Vivaldi, G. F. Händel, G. P. Telemann i J. S. Bach

El tercer i últim concert estarà protagonitzat per Quartet Ipsilon I tindrà lloc el 10 de juny a 2/4 de 7 de la tarda. Es tracta d’un grup creat el 2015, format per músics amb una llarga trajectòria orquestral i cambrística que compaginen aquesta activitat amb  l’ensenyament a diversos centres de Catalunya. En els seus concerts, el grup alterna les obres més conegudes per a aquesta formació amb repertoris menys usuals, cosa que els permet arribar a un públic molt ampli. El gener de 2017 van estrenar l’espectacle “Toquem contes?” destinat al públic infantil, basat en un conte inèdit que han vist més de 1000 infants de Catalunya. El repertori que interpretaran pretén ser un homenatge a algunes de les bandes sonores més emblemàtiques i premiades, que formen part de la cultura col·lectiva dels oients, que gaudeixen en petit format d’aquestes joies ràpidament identificables, explicant la vinculació de la música amb la pel·lícula.En concret, interpretaran obres d’Scott Joplin, John Williams, Nino Rota, E. Morricone i altres.

El preu de l’entrada de cada concert és de 10 euros. Per a les persones menors de 16 anys l’entrada és gratuïta