3023 alumnes han tornat a les aules a Vilassar de Mar

Avui un total de 3.023 alumnes de Vilassar de Mar enceten el curs 2021-2022 i deixen enrere un munt de dies de vacances. Nou curs, doncs, el tercer ja marcat pels efectes de la pandèmia del coronavirus. Al “Parlant de tot“, que avui estrenava temporada, ha parlat amb tots els directors i directores dels diferents centres escolars del nostre municipi. Una edició pràcticament dedicada, completament, a la tornada a les aules. Així Laia Kotz (Pérez Sala, 355 alumnes), Lluís Rodríguez Lago (Els Alocs, 228 alumnes), Enric Serras (Escola del Mar, 465 alumnes), Anna Robusté (Vaixell Burriac, 424 alumnes) pel que fa a les escoles públiques, i Paquita De Bas (Les Franciscanes, 197 alumnes) quant a escola concertada, ens han parlat en directe de les primeres hores dels nens i nens als centres, especialment l’adaptació de P3, de si han realitzat, o no, obres als edificis, les mesures Covid, i dels projectes que tenen previstos en aquest curs acabat d’estrenar.

Pel que fa als dos instituts de secundària del municipi s’ha parlat amb Marta Pons (Pere Ribot, 504 alumnes) i Marc Vilanova (Vilatzara, 850 alumnes). Els dos han incidit especialment com i de quina manera s’han de gestionar els possibles confinaments de l’aula, quan hi ha hagut veus crítiques per part d’alguns pares i mares, de fer saber si els seus fills/es estan o no vacunats. Finalment sembla que la Generalitat de Catalunya té previst aprovar aquest dimarts un decret llei per facilitar que els centres rebin aquestes dades a través de l’aplicació Traçacovid. Ho ha confirmat el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, aquest dilluns, al programa Els Matins de TV3, on ha advertit que cap escola o institut ha de recollir les dades pel seu compte i de forma preliminar.

El “Parlant de tot” ha acabat parlant amb la directora de l’Escola Bressol “La Bressoleta”, Anna Buch, que compta amb 141 nens i nenes que van començar el passat dilluns dia 6 de setembre. S’ha parlat de l’adaptació, el futur dels centres de Vilassar de Mar, especialment el de l’Av. Montevideo, ja que el curs passat algunes veus parlaven del seu possible tancament.

Pots escoltar la noticia del “Crònicaaquí